To je to što me zanima!

Kup Uefe: Penali kobni za Engleze, ispao Olićev HSV

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Everton je ispao od Fiorentine, a Tottenham od PSV. I jedni i drugi svoj su europski put završili na penale. Bayern je izgubio, HSV pobijedio i ispao
Vidi originalni članak

HSV je izgubio 1-0 u Leverkusenu i taj se gol grčkog napadača Gekasa pokazao presudnim. Pogotovo nakon što je Sergej Barbarez zabio za Bayerovo vodstvo u 19. minuti utakmice u Hamburgu. Nakon što je ušao u minus na svom igralištu, HSV je morao zabiti tri gola, a ne primiti nijedan. Kada su zabili prvi, uspjelo je to Piotru Trochowskom u 53. minuti, nada je trajala samo dvije minute. Opet taj kobni Theofanis Gekas! Pobjegao je obrani domaćina i mirno poslao loptu u mrežu za 1-2.
Nova šansa ukazala se kada je Jose Paolo Guerrero izjednačio u 65. minuti. Devet minuta prije kraja Rafael van der Vaart je na Gurrerovu asistenciju zabio i za 3-2 i HSV je bio jedan gol daleko od četvrtfinala. Trochowskom i Guerreru golman Adler je obranio, a u sudačkoj nadoknadi još je jednom promašio Trochowski. HSV više nije mogao zabiti i dalje ide momčad iz Leverkusena... Ivica Olić je 77 minuta tražio put do Adlerova gola, ali nije to bila njegova večer. Četiri puta je pucao, samo jednom u okvir gola, ali lopta nije htjela u mrežu.
Pavel Pogrebnjak junak je St. Peterburga! S dva gola donio je 2-0 pobjedu svom Zenitu i iznenađujuće odveo Zenit među najboljih osam. Na svom Velodrromeu Marseille je vodio 3-0, mogao zabiti još nekoliko golova, ali sve što se dogodilo bio je 'počasni' gol Andreja Aršavina u završnici. Sada je jasno da je taj gol bio puno više od počasnoga... Francuska obrana nije uspjela u namjeri da namjesti zaleđe u 39. minuti i Pogrebnjak je zabio prvi put. Ponovno mu je to uspjelo 12 minuta prije kraja. Žirjanov je nabacio s desne strane, a Pogrebnjak pogodio za svoj sedmi gol u Kupu Uefe, koliko ima i dosad vodeći strijelac natjecanja Luca Toni. Hrvatski stoper Ivica Križanac odigrao je vrlo dobrih 90 minuta u središnjici Zenitove obrane i napravio veliki posao u izbacivanju favoriziranih Francuza.
Nakon pobjede 5-0 u Bruxellesu, Bayern je u uzvratu istrčao sa 'šarenim' sastavom, bez Kahna, Demichelisa, Ze Roberta, Riberyja, Schweinsteigera, Tonija... Anderlecht je opuštenost Bavaraca iskoristio i došao do velike pobjede. Nevažne u konačnom zbroju, ali lijepo zvuči. Lucio je doveo Bayern u vodstvo, a u 20. i 35. minuti Serhat i Yakovenko su zabijali za preokret. Završilo je 1-2 iako je Bayer pucao 18, a Belgijanci samo šest puta.
Golom Albina u 77. minuti Getafe je i drugi put pobijedio Benficu. U Lisabonu je bilo 1-0 i Španjolci su sačuvali tu prednost.
Yakubu je promašio u drugoj, a Frey obranio u četvroj seriji i Fiorentina je prošla protiv Evertona na penale. Engleti su preko Jonhsona i Artete nadoknadili zaostatak iz Firence, ali nedostajalo im je sreće u lutriji penala...
Gol Dimitra Berbatova iz 81. minute donio je Tottenhamu produžetke u Eindhovenu. PSV je tako prokockao prednost iz Londona, a kako u produžecima nije bilo golova, i ovdje su odlučivali penali. Robinson je obranio u drugoj seriji, a Gomes odlučujući, peti pokušaj Engleza. Tragičar je na kraju ispao Pascal Chimbonda, koji je promašio u sedmoj seriji i dalje posalo PSV.

KUP UEFE, OSMINA FINALA, UZVRATNE UTAKMICE
HSV - LEVERKUSEN 3-2 (0-1) (Trochowski 53, Guerrero 65, Van der Vaart 81 / Barbarez 19, Gekas 55)
ZENIT - MARSEILLE 2-0 (1-3) (Pogrebnjak 39, 78)
EVERTON - FIORENTINA 2-0, 2-4 (0-2) (Johnson 16, Arteta 67)
PSV - TOTTENHAM 0-1, 6-5 (1-0) (Berbatov 81)
BAYERN - ANDERLECHT 1-2 (5-0) (Lucio 9 / Serhat 20, Yakovenko 35)
GETAFE - BENFICA 1-0 (2-1) (Albin 77)
Čet.: WERDER - RANGERS (0-2), SPORTING - BOLTON (1-1)

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare