To je to što me zanima!

Kvalifikacije za OI: Hrvati na Nijemce u polufinalu

Njemačka košarkaška reprezentacija pobijedila je Brazil 78-65 na kvalifikacijama za Olimpijadu, a u polufinalu će igrati protiv Hrvatske
Vidi originalni članak

Njemačka je košarkaška reprezentacija u četvrtfinalu izlučnog turnira za OI u Pekingu pobijedila Brazil 78-65 i osigurala polufinale protiv Hrvatske...
Pobjednik tog dvoboja, koji će se sutra (subota) igrati vjerojatno u 18.30 sati, sudjelovat će na olimpijskom turniru.
Nijemci su od početka do kraja utakmice protiv Južnoamerikanaca dominirali. Na krilima Dirka Nowitzkog, ali ne toliko ovisno o njemu kao svaki put dosad. Odlične su dionice za Nijemce odradili i Pascal Roller, i Chris Kaman, i Konrad Wysocki.
Brazilci su nešto malo nagovijestili na početku druge četvrtine, kada su njemačko vodstvo od 14-11 prokrenuli serijom 8-0 u 19-14 svoju prednost. No, u samo osam minuta Nijemci su od 14-19 zaostatka došli do nedostižne prednosti 45-26. Tim je rezultatom završilo prvo poluvrijeme. Brazilci su u osam minuta ubacili sedam i primili 31 koš, a drugu su četvrtinu izgubili 31-13.
U 24. minuti Nowitzki i suigrači bili su na 55-30, a najveće su vodstvo uživali u 28. minuti kada je semafor pokazivao 60-33. Malo su spustili gas u završnici i to je pridonijelo manje bolnom porazu Brazilaca.
Nowitzki je predvodio Nijemce s 20 koševa, sedam skokova i pet asistencija, dok ga je Chris Kaman sjajno pratio s “double-double” učinkom (12 koševa i 14 skokova).
Ono novo u igri momčadi Dirka Bauermanna jest učinak ostatka ekipe. Playmaker Pascal Roller dodao je 15 poena pogodivši pet trica iz šest pokušaja! I Demond Greene bio je šuterski odlično raspoložen s 14 poena (trice je gađao 4-6), a sve je bolji i Konrad Wysocki, rođeni Poljak koji je za reprezentaciju debitirao u 26. godini. Ubacio je deset koševa (trice 2-3) i dodao šest skokova. On se, na poziciji beka šutera ili niskog krila, čini najjačom karikom poslije NBA zvijezda Nowitzkog (Dallas Mavericks) i Kamana (LA Clippers).
Brazilci su bili indisponirani kao i inače u ključnim susretima. Statistički se izdvojio Tiago Splitter sa 16 koševa i 6 skokova.


 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Soa 19.07.2008.

    Vrhunska igra protiv Kanade...svaka cast deckima...idemo dalje...Njemacka je samo mala,mala prepreka do OI nemaju šanse protiv nas...Momci uz vas je cijela HR...Sretno!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare