To je to što me zanima!

L'Equipe otkriva koliko će Messi zaraditi u Parizu: Milijun eura će dobiti u PSG-ovoj kriptovaluti!

Messi će u francuskoj prijestolnici zaraditi 110 milijuna eura neto ako odradi sve tri sezone ugovoru u PSG-u. Bivši nogometaš Barce će u prvoj sezoni zaraditi 30 milijuna eura, u druge dvije dodatnih deset
Vidi originalni članak

Vijest da Lionel Messi (34) napušta Barcelonu šokirala je ovog ljeta cijelu nogometnu javnost, a L'Equipe je otkrio koliko će ponajbolji nogometaš u povijesti zaraditi u PSG-u.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Messi će u francuskoj prijestolnici zaraditi 110 milijuna eura neto ako odradi sve tri sezone ugovoru u PSG-u, otkriva L'Equipe. Bivši nogometaš Barce će u prvoj sezoni zaraditi 30 milijuna eura, a sljedeće dvije Messiju će kao bonus lojalnosti sjesti i dodatnih 10 milijuna eura na bankovni račun.

Zvuči puno, ali je za Messija to prava sitnica nakon što je u posljednje četiri godine ugovora s Barcom uprihodio 555.237.619 eura, odnosno 138 milijuna eura na godišnjoj bazi, kako je otkrio Mundo Deportivo u svom tekstu pod naslovom 'Faraonski ugovor koji je uništio Barcelonu'. Argentinac je tada, navodno, poludio i angažirao odvjetnički tim koji je pokrenuo tužbu protiv spomenutih novina, ali i nekadašnjeg predsjednika Barce Josepa Bartomeua i njegovih bliskih suradnika.

SAMO U JEDNOJ GODINI Lova do krova: Neymar u PSG-u već zaradio pravo bogatstvo

Iznos koji će Messi zaraditi u PSG-u praktički je jednak Neymarovom, koji je nedavno produžio do 2025., s iznimkom da se Brazilcu plaća nije povećavala svakom novom sezonom.

Inače, u 110 milijuna eura nisu uključeni bonusi za kolektivna i individualna postignuća, a milijun od 30 milijuna eura od prve sezone, Messi će dobiti u obliku PSG-ovog navijačkog tokena, klupske kriptovalute.

Taj oblik isplate francuskom će klubu donije profit između 25 i 30 milijuna eura po sezoni zahvaljujući suradnji s Crypto.com, s kojom su potpisali za ne previše novca, no dolazak Messija donio je tokenu ogromno povećanje vrijednosti.

POGLEDAJTE DEBI VIDEO Messi debitirao za PSG i izazvao opću euforiju na tribini

Argentinski čarobnjak je zasad u dresu PSG-a odigrao dvije utakmice, bez učinka. 

POGLEDAJTE VIDEO: POLIGRAF S URSOM

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Kinez_zli 18.09.2021.

    Uvijek sam govorio i govorit ću. Mnogo veca je pohlepa traziti od Uniteda i Juventusa 25 i 30 miliona godisnje (Ronaldo) nego traziti 35 miliona godisnje (Messi) od bogatog kluba kao sto je PSG. Ronaldo da ode tamo tražio bi 100 miliona godišnje.

  • Baloteli 18.09.2021.

    Sad cemo ga viditi kakv je u Psg-a I tek onda ga mogu usporedivati s Ronaldom

  • Boyka 92 18.09.2021.

    Odavno sam rekao da je Messi bolji od Ronalda samo kada se dokaze u drugim klubovima,a smatram da to nece nikad moc..Granica od 50 golova po sezoni minimum ce pasta na puno puno nize. Vec ga zadnjih godina reprezentacija odaje da nije to ta kvaliteta kao kad za Barcu igra,a sad ce ga odat i Psg!!! Jednostavno nije igrac za sve klubove i lige…

Komentiraj...
Vidi sve komentare