To je to što me zanima!

Lakersima račun na 30 milijuna i to na ime "poreza na luksuz"

Vrijednost LA Lakersa u protekloj sezoni bila je oko 100 milijuna dolara. A na svaki uloženi dolar iznat 70 milijuna plaća se još dolar. Lakersi moraju platiti 30 milijuna...
Vidi originalni članak

LA Lakersi su dobili račun od NBA lige na ime 'poreza na luksuz', jer im je vrijednost momčadi u protekloj sezoni bila oko 100 milijuna dolara, a na svaki dolar uložen iznad 70 milijuna plaća se – još dolar. 

Tako su Lakersi dvostruko kažnjeni za pogreške uoči protekle sezone, jer će u povijesti ostati zapamćeni (i) kao momčad koja je ostala daleko ispod objektivnih rezultatskih dometa. 

Još pet NBA momčadi (Miami, Brooklyn, New York, Chicago i Boston) mora platiti taj porez, a dio plaćenih sredstava bit će raspoređen na organizacije koje su ostale ispod 70 milijuna ulaganja. 

Kako prema posljednjem kolektivnom ugovoru pravila o porezu na luksuz postaju još stroža, već sada se može kazati da će Brooklyn, koji će nakon razmjena i dolazaka Piercea i Garnetta iduće sezone vrijediti također 100 milijuna, tijekom ljeta 2014. godine dobiti račun na 75 milijuna dolara od lige. 

Iz naše perspektive zvuči brutalno, ali bogatstvo vlasnika Netsa Prohorova procjenjuje se na više od 13 milijardi dolara, te mu neće biti nikakav problem platiti taj iznos.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • zof 11.07.2013.

    Bilo bi lijepo da u Hrvatskoj tako oporezuju Dinamo, a ne da Zagreb još daje novce...

  • Dax1990 11.07.2013.

    Pa Lakersi uz NY su dvije najbogatije momcadi, tako da nemaju nikakav problem placanja dodatnog poreza...

  • fosna 11.07.2013.

    iznat 70 milijuna.... Čutura, sjedi jedan

Komentiraj...
Vidi sve komentare