To je to što me zanima!

Lanziger: Prevladat ću sve uz pomoć svoje djevojke

Unesrećeni skijaš Matthias Lanziger razgovarao je s novinarima prvi put nakon stravičnog pada zbog kojeg su mu amputirali dio lijeve noge
Vidi originalni članak

Austrijski skijaš Matthias Lanziger obratio se medijima prvi put nakon što su mu amputirali lijevu potkoljenicu. Hrabri sportaš ustvrdio je kako će uspjeti prevladati tužnu zbilju, a najveće ohrabrenje pruža mu djevojka. Na press-konferenciji, u bolnici u Salzburgu, Lanziger je rekao:
- Moralo je biti ovako. Prihvatio sam svoju sudbinu, a sve probleme prevladat ću uz pomoć djevojke Eve.
Austrijanac je zahvalio svim prijateljima iz momčadi i treneru Toniju Gigeru. Glede njegova oporavka optimistični su i liječnici:
- Fizički se jako dobro oporavlja, a moram reći da se i psihički nosi fantastično s problemom - kazao je Herbert Resch, liječnik koji se najviše brine o skijaševu oporavku.
Lanziger je objasnio kako bi trebalo analizirati sve detalje nesreće iako to njemu više ne može pomoći.
- Trebalo bi istražiti moju nesreću. To neće pomoći meni, no moglo bi pomoći drugima u budućnosti.
Nakon stravičnog pada u Kvitjfellu počeli su postavljati pitanje o pogreškama vezanim za prijevoz u bolnicu. Glavni razlog polemika je to što na pisti nije bilo bolničkog helikoptera osposobljenog za pružanje prve pomoći još tijekom leta. Unesrećenog skijaša privatnim su helikopterom hitno prevezli u bolnicu u Lilehammer.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • god of war 14.03.2008.

    samo ti ozdravi ono kako treba...i pazi da tebe cura nesjebe stari moj...samo premijesti novac na drugi bankovni račin i onda neka bude uz tebe,pokraj tebe i naravno NA TEBI...;P

Komentiraj...
Vidi sve komentare