To je to što me zanima!

Larry Bird nahvalio Baraća: Želimo ga što prije u momčadi

Nadajmo se da ćemo ga u bliskoj budućnosti uspjeti dovesti. Volio bih da možemo odmah, nahvalio je predsjednik Indirane centra Caje Laborala Stanka Baraća
Vidi originalni članak

Oba draftirana igrača koje su Indiana Pacersi izabrali na ovogodišnjem NBA draftu u Newarku, klub iz Indianapolisa prepustio je San Antonio Spursima...

Pridružio im je predsjednik kluba Larry Bird, jedan od najvećih košarkaša u povijesti igre, i Slovenca Erazema Lorbeka, biranog na draftu 2005. godine, za krilnog igrača Spursa Georgea Hilla.

Kako pred novinarima nije mogao govoriti o izabranima Kawhiju Leonardu (15. pick) i Davisu Bertansu (42.), Bird se u potpunosti posvetio hrvatskome 24-godišnjem centru Stanku Baraću, na kojeg Pacersi polažu pravo od drafta 2007. godine.

- Želimo Stanka u našoj momčadi što prije. Mislim da ćemo ga i imati. Također mislim da će nam puno pomoći. Još je uvijek mlad a razvio se u sjajnog igrača. Nadajmo se da ćemo ga u bliskoj budućnosti uspjeti dovesti. Volio bih da možemo odmah: istog bismo ga trenutka mogli iskoristiti u momčadi – nahvalio je 217 centimetara visokog centra Caje Laboral legendarni krilni košarkaš Boston Celticsa.

Ono što Birdu i njegovoj momčadi ne ide u prilog jest činjenica da je Hercegovac tijekom prošle sezone s baskijskim sastavom produljio ugovor do ljeta 2015. godine, te da ga stoga klub ovog trenutka neće pustiti za odštetu manju od milijun i pol eura. U Indiani će svejedno pokušati sjesti za stol i pregovarati.

- Te odštete koji europski igrači imaju dogovorene sa svojim klubovima čine nam goleme probleme i ponekad me baš iživciraju. To jako otežava situaciju. Treba uvijek pričekati pravi tajming, isto tako voditi brigu o igračevu razvoju dok je u Europi, što ponekad ne teče u očekivanom smjeru. To je ono što me uvijek najviše brine.

Na novinarsko pitanje kada konkretno misli dovesti Baraća, Bird je odgovorio:

- Čim prije, tim bolje. No, govoreći iskreno, mislim da je vjerojatniji njegov dolazak sljedećeg ljeta.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • DankoSoldo 27.06.2011.

    Bird je posle Jordana i Johnsona treći košarkaš svih vremena po meni! Puno ovo znači, ovakva pohvala!!

  • barbaboro 24.06.2011.

    Baš je ovo lijepo čuti. Jedno je kada te nahvali neki "ljevak", a drugo je kada te hvali najveći bijeli košarkaš koji je ikada igrao košarku, i sveukupno jedan od petorice najvećih košarkaša u povijesti. Lijepo, lijepo.....

  • M-16 24.06.2011.

    Bravo Barać!

Komentiraj...
Vidi sve komentare