To je to što me zanima!

Le Championnat: Marseille pobijedio i osvojio naslov

Deveti put u povijesti i prvi naslov nakon 1992. godine osvojili su igrači Marseillea pobjedom 3-1 protiv Rennesa na Velodromeu u 36. kolu lige...
Vidi originalni članak

Marseille je u vodstvo doveo argentinski stoper Gabriel Heinze iz slobodnog udarca već u četvrtoj minuti. Izjednačio je Jimmy Briand u 38. minuti, da bi konačno pretkraj utakmice igrači Didiera Deschampsa uspjeli slomiti otpor golovima najboljeg strijelca momčadi Mamadoua Nianga (16. gol u sezoni) u 76., te argentinskog veznjaka Luisa Gonzaleza u 78. minuti.
Dva kola prije kraja prvenstva Marseille je otišao na nedostižnih osam bodova prednosti pred drugoplasiranim Lilleom, koji do kraja ima za odigrati dvije utakmice, te na nedostižnih deset bodova prednosti pred četvrtoplasiranim Lyonom, koji ima za odigrati još tri utakmice. Angažman sjajnoga 41-godišnjeg trenera Didiera Deschampsa tako se pokazao punim pogotkom za marsejski sastav. Nekad veliki francuski nogometaš i trener-finalist Lige prvaka s Monacom iz 2004. godine, ove je sezone donio klubu dva trofeja, prvi put nakon 18-godišnjeg posta. Osim prvenstva, Marseille je osvojio i Liga kup.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • baka22 05.05.2010.

    haa!? evo baklji i ovdje

  • badro delgado 05.05.2010.

    tooo!!!! dugo se cekalo, jos od vremena alena boksica!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare