To je to što me zanima!

Legendarni Belichick ponosno je pokazao otkud su mu korijeni: Imao ušivenu hrvatsku zastavu

Ovog i sljedećeg tjedna će više od 200 igrača i trenera nositi obilježja, odnosno naljepnice na kacigama ili pak ovako ušivene zastave na majicama koje predstavljaju njihove nacionalne korijene
Vidi originalni članak

Prošle je godine na klupi ponosno nosio masku s uzorkom hrvatske zastave, a legendarni trofejni trener New England Patriotsa i dalje pokazuje koliko je ponosan 'na svoju krv'. Bill Belichick (70) je na meču protiv Green Bay Packersa na prsima imao istaknutu hrvatsku zastavu u sklopu 'Fly your flag' akcije lige.

Naime, ovog i sljedećeg tjedna će više od 200 igrača i trenera nositi obilježja, odnosno naljepnice na kacigama ili pak ovako ušivene zastave na majicama koje predstavljaju njihove nacionalne korijene i kulturno naslijeđe.

NAŠE GORE LIST Legendarni Belichick ponosno pokazao masku sa šahovnicom

Hrvatska se zastava pojavila i na majicama Belichickovih sinova Stevea i Bryana koji su treneri u njegovoj momčadi. Doduše, nisu uspjeli slaviti s zastavom na prsima jer su od Packersa izgubili 27-24 nakon produžetaka. 

Podsjetimo, iako je rođen u američkom Tennesseeju, njegovi djed i baka Ivan Biličić i Marija Barković porijeklom su iz Draganića, odakle su 1897. emigrirali "preko bare".

- U kući moje bake i djeda pa onda i kući mojih roditelja govorilo se hrvatski. Bili smo u Zagrebu, naravno posjetili i Draganić. Zajedno, cijela obitelj. Da vidimo i osjetimo od kuda potječemo, gdje su nam korijeni. Moj sin Stephen ima hrvatsku tetovažu na ruci, svima nam je to jako bitno - govorio je Bill u dokumentarnoj seriji Hrvatske televizije.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • BanalnaRealKarina 03.10.2022.

    Nobokamper je provjereno osunećniturcin.

  • jura_nobilo 03.10.2022.

    Kad u zivotu nije vidio Hrv. Hrv jedino moze i voljet dijaspora kad nemaju doticaj s porezima i politikom Hrv

  • antimunjenih 03.10.2022.

    Jel zna gdje je hrvatska i dal zna jezik.?

Komentiraj...
Vidi sve komentare