To je to što me zanima!

Legendarni Mate Parlov u bolnici vodi najtežu bitku

Hrvatska boksačka legenda Mate Parlov hospitaliziran je u bolnici Jordanovac zbog posljedica pušenja, a stanje mu je jako ozbiljno
Vidi originalni članak

Punih 11 godina “rušio” je sve prepreke, osvojio sve što se dalo osvojiti, nitko se protiv njega nije mogao boriti. Sve donedavno kad su Matu Parlova napale posljedice dugogodišnjeg pušenja s kojima upravo vodi najtežu moguću bitku, bitku za život. Prije pet dana iz pulske bolnice dovezen je u onu na Jordanovcu, gdje mu je, izgleda, ipak krenulo na bolje.
- Dobro je, bolje je - kratko je rekao čovjek koji je proglašen za najboljeg sportaša Hrvatske u 20. stoljeću, ali čovjek koji već godinama živi povučeno u Fažani kraj Pule, daleko od boksa i javnog života. Matino se stanje bitno popravilo nakon dolaska u Zagreb, ali koliko je sve daleko otišlo, zasad nije poznato.
Zna se da je posljedica pušenje, da je na plućnom odjelu, a svi skupa jedino se možemo nadati da nije prekasno. Jer ako se protiv ovog da boriti, ne sumnjamo da će i ovaj put pobijediti.

SAM PLATIO PRIJENOS SVOG MEČA
Uoči jednog od njegovih mečeva, do legendarnog Mate Parlova stigla je informacija da tadašnja jugoslavenska televizija nema dovoljno novca da otkupi prava na prijenos njegove borbe.
- Koliko košta prijenos - navodno je tad upitao, a kad su mu odgovorili, mirno je ispisao ček. Tako je vjerojatno jedini boksač u povijesti koji je prijenos svog meča platio iz vlastita džepa.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • udrugabu 01.04.2008.

    ..kakva je to ljudina i kakav sportaš..bio nam je uzor u svemu..

  • entoni 01.04.2008.

    Držte se Mate, puno sreće i još života !

  • Mr X 01.04.2008.

    Mate pa svi su te pokusali srusiti do sad a ti ka stina, pa nece valjda sad neka bolest, daj ne zezaj, ka da te ja ne znam

Komentiraj...
Vidi sve komentare