To je to što me zanima!

Legendarni Pele dobio ogromno priznanje: Njegovo ime ulazi u rječnik, a evo što će značiti

Skupljeno je 125.000 potpisa kako bi riječ "Pele" ušla u rječnik portugalskog jezika, a značit će ono što prvo pada napamet kada se spomene ime brazilskog nogometaša
Vidi originalni članak

Legendarni brazilski nogometaš Pele preminuo je krajem prošle godine, a sada je dobio je još jedno veliko priznanje. Na društvenim mrežama proširila se vijest da je od srijede u rječniku portugalskog jezika, koji izdaje Michaelis, kao pridjev uvrštena riječ “Pele”. Ona će opisivati nekoga koga se ne može usporediti s drugima, a evo i službenog objašnjenja:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

“Objekt ili čovjek, koji su neobični po vrlni svojih kvaliteta, vrijednost ili superiornosti i ne može biti jednak nikome, baš kao što je to bio Edson Arantes do Nascimento (1940. – 2022.), koji se smatra najboljim sportašem svih vremena; izvanredan, neusporediv, jedinstven.”

"VJEČAN" Nogometaši PSG se zagrijavali u majicama legendarnog Pelea

A kako sve ne bi ostalo samo na teoriji, objašnjeno je kako bi te riječi trebali zvučati i u praksi.

“On je pele u košarci, pele u tenisu, pele u brazilskoj dramaturgiji.”

Kako bi se ova riječ uvrstila u riječnik založilo se 125.000 ljudi koji su sudjelovali u kampanji koju je organizirala Peleova zaklada. Kampanju je podržao i Peleov nekadašnji klub Santos kao i medijska korporacija Globo.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mentalist1 27.04.2023.

    Egoizam?

Komentiraj...
Vidi sve komentare