To je to što me zanima!

Legendarni Pele je sve teže: 'Na kemoterapiju više ne reagira...'

Trenutno je stanje takvo da se pokušava sve kako se ne bi morao odraditi invazivni zahvat, a daljnji koraci ovisit će o prognozama i simptomima, odnosno o procjeni koliko mu je još ostalo
Vidi originalni članak

Brazilska nogometna legenda Pele (82) prebačena je na palijativnu skrb u bolnici nakon što više ne reagira na kemoterapiju. Po mnogima najbolji napadač u povijesti već se neko vrijeme bori s rakom debelog crijeva, a današnje vijesti nikako nisu dobre.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Palijativna skrb je u suštini pristup koji poboljšava kvalitetu života pacijenta i njegove obitelji suočenih s problemima povezanima sa smrtonosnom bolešću. Drugim riječima, brazilski velikan polako gubi bitku...

Pele je u bolnicu "Albert Einstein" u Sao Paolu zaprimljen prošli utorak. Imao je problema s oticanjem organizma i zatajenjem srca, no liječnici su učinili sve u njihovoj moći da mu poboljšaju stanje.

U četvrtak je stigla informacija da je s Peleom sve u redu i da je stabilno. Njegova kći Kely rekla je da nema razloga za uzbunu.

Ipak, Folha de S.Paulo donosi da Pele ne reagira na kemoterapiju i da pri palijativnoj skrbi dobiva sedative za ublažavanje boli. Brazilski medij piše da se Pele bori i s gubitkom daha.

Trenutno je stanje takvo da se pokušava sve kako se ne bi morao odraditi invazivni zahvat, a daljnji koraci ovisit će o prognozama i simptomima, odnosno o procjeni koliko mu je još ostalo.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Nema šanse da glasam za ljevicu 03.12.2022.

    Previše je mislio na druge...

  • Ghost7 03.12.2022.

    Drži se legendo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare