To je to što me zanima!

Legendarni skijaški skakač: Sve je izmaklo kontroli i na kraju sam odlučio prestati piti alkohol

Borio sam se iz dana u dan. Godine 2013. odlučio sam prestati piti. Shvatio sam da je sve izmaklo kontroli. Drugi su me pritisnuli, na kraju sam odlučio da je dosta, rekao je Finac Janne Ahonen
Vidi originalni članak

Nadam se da je ovaj put stvarno zadnji put, rekao je legendarni skijaški skakač Janne Ahonen (44) koji je nastupio na državnom prvenstvu u Lahtiju i uzeo treće mjesto nakon što se prije četiri godine, po drugi put, umirovio. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jedan od najvećih skakača u povijesti nikada nije osvojio pojedinačnu medalju na Olimpijskim igrama, a posljednjih dana jedna je od glavnih sportskih tema u Finskoj nakon što se iz ljubavi prema sportu vratio na skakaonicu. 

Ahonen je u subotu gostovao u emisiji kod bivšeg hokejaša Marka Jantunena u emisiji Yle Sports Studio u kojoj je otvoreno progovorio o problemima s alkoholom. 

Finski skakač priznao je prvi put da je liječeni alkoholičar te je govorio o problemima koje je trpio tijekom karijere. 

- Borio sam se iz dana u dan. Godine 2013. odlučio sam prestati piti. Shvatio sam da je sve izmaklo kontroli. Drugi su me pritisnuli, na kraju sam odlučio da je dosta iako nisam imao osjećaj da mi je potrebna pomoć - rekao je legendarni finski skakač. 

Ahonen osam godina nije popio kap alkohola nakon čega je ponovno pokleknuo. Priznao je da u to vrijeme nije tražio pomoć pri liječenju. 

- Znalo mi se dogoditi da mi se limenka lagano otvori i da ne može biti nikako loše ako je popijem do kraja. Mislio sam da sam zreo, mudar i da sam naučio neke stvari te da mi se ništa loše ne može dogoditi. Nakon toga sam ubrzo bio u istom stanju kao i prije osam godina. Ništa nije bilo drugačije - iskreno je rekao Finac pa dodao: 

- Tek tada sam znao da nema ništa loše u tome da budem malo skromniji, pa sam potražio pomoć. I od tada dobivam pomoć. Borim se trijezan iz dana u dan. Nadam se da je ovaj put stvarno bio zadnji. 

Za Ahonena se tijekom karijere već pričalo da voli gledati preduboko u čašu, a sada je po prvi puta otvoreno progovorio o svojim problemima. 

Finac je dva puta osvojio Svjetsko prvenstvo, rekorder je Novogodišnje turneje s pet ukupnih pobjeda, a u dosadašnjoj karijeri ima 36 pobjeda te je 108 puta stao na postolje. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Coney 25.01.2022.

    Nije mi mrzak taj sport, pratim vec godinama i cini mi se da im masa ima tih problema.

  • Blaž Bahat 25.01.2022.

    Ti finski letači sve pijanci, Ahonen, Nieminen, Nikennen... Ali realno ko bi trijezan i normalan bio letač na skijama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare