To je to što me zanima!

Leicester tek pretposljednji po plaćama, na vrhu Manchesteri

Da biste isplatili godišnje plaće svim članovima najizdašnije momčadi Premiershipa, trebalo bi vam čak 298 milijuna eura. A neki se, poput Burnleyja, zadovolje s 30 mil.
Vidi originalni članak

Tko bi ispao iz lige, a tko osvojio naslov u Premiershipu kad bi se gledale godišnje plaće igračima? Goal donosi informacije koji klub mora koliko posegnuti u džep kako bi ispoštovao financijske obveze prema članovima prve momčadi.

Najmanje takvih problema ima Burnley, koji mora izdvojiti "tek" 30 milijuna eura. Iako ima bogatog vlasnika, na dnu popisa je i Leicester City hrvatskog reprezentativca Andreja Kramarića s 50 milijuna eura, a društvo mu pravi Jelavićev Hull City (60 mil. eura).

Osam premijerligaša ima financijski teret težak više od 100 milijuna eura, a najmanji od njih pripada Queens Park Rangersima, za koje nastupa povremeni član "kockastih" Niko Kranjčar.

Zanimljivo je da prvu četvorku po izdacima čine isti klubovi koji su i bodovno u vrhu Premiershipa, no Chelsea ipak nije na čelu. Potpuni popis provjerite na Goalu.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • mancity24 26.04.2015.

    a vidite to dns rade svi ''veliki'' klubovi a balkanci znaju lajati na monaco,psg,malagu i city

  • zajebananko 26.04.2015.

    a dinamo jos manje pa ipak igra europu-ponekad..hehe

  • Mercedes s klasa 26.04.2015.

    što očekivat od kluba kome je Kramarić najbolji igrač

Komentiraj...
Vidi sve komentare