To je to što me zanima!

Leo Beenhakker: Slavene Biliću, naklon do poda!

Poljski izbornik tvrdi da mu iskustvo neće biti prednost pred Bilićem, koji radi sjajan posao. U 40 godina karijere trenirao je Real Madrid i Ajax
Vidi originalni članak

Iza grube vanjštine i britka jezika poljskog izbornika, 65-godišnjeg Nizozemca Lea Beenhakkera, krije se čovjek s bogatim nogometnim iskustvom. Premda o svojim protivnicima i kolegama gotovo uvijek govori biranim riječima, teško preko usta prevali kompliment. No ekskluzivno je za 24sata prokomentirao uspjehe našeg izbornika Slavena Bilića:
- Ne poznajem ga osobno, no poznajem njegov profesionalni rad. U utakmicama hrvatske reprezentacije vidi se prepoznatljiv trenerski rukopis. Za ono što je Bilić napravio tijekom kvalifikacija, a pritom ne mislim samo na rezultat nego i na igru njegove momčadi, mogu reći samo 'chapeaux bas’ (skidam šešir), kolega, i moj naklon do poda - rekao je Beenhakker i doista se duboko naklonio pred našim diktafonom.
Beenhakker tvrdi kako on, premda je jedini iskusan izbornik među izbornicima u skupini, neće zbog toga biti u prednosti pred, primjerice, mnogo mlađim Bilićem.
- Ne igraju izbornici nego igrači. Možeš biti i Ferguson i Mourinho u jednoj osobi, ali ako ti dva igrača dobiju crveni karton, ti si gotov. Zar je Avram Grant loš trener samo zato što se Terry poskliznuo i promašio jedanaesterac u finalu Lige prvaka!? Zar bi zbog toga nesretnik morao otići s klupe!?


TRENER MORA BITI OŠTAR I FOKUSIRAN SAMO NA POSAO
U našoj skupini nema neiskusnih izbornika jer su i Bilić i Löw u kvalifikacijama pokazali da znaju spremiti momčad za utakmicu, kaže Beenhakker i dodaje kako u 40 godina karijere nikad nije osjećao prevelik pritisak.
- Volim pritisak i uživam u svakom trenutku pod pritiskom. Trebam pritisak da bih funkcionirao, a ako ga nema izvana, stvaram ga sam sebi.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • smuc 31.05.2008.

    Admine kaj to samo za neke važi?

  • smuc 31.05.2008.

    BILIĆA ZA DOŽIVOTNOG PREMIJERA LIJEPE NAŠE !

  • torcida_4ever 31.05.2008.

    tako je beenhakkeru!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare