To je to što me zanima!

"Leo Messi bi mogao biti među najvećima, a Ronaldo teško..."

Njega je nešto teže ugurati u to društvo. Svi spomenuti igrači došli su s ulice, oni su igrači tehnike. Ronaldo je fizikalac, rekao je proslavljeni Nizozemac Johan Cruyff
Vidi originalni članak

Barcelonin napadač Lionel Messi na putu je da postane jedan od najboljih nogometaša svih vremena. Realov Cristiano Ronaldo možda mu se ondje i neće pridružiti, smatra Johan Cruyff.

Proslavljeni je nizozemski nogometaš i trener dao svoj sud o dvojici igrača koji u mnogim debatama uživaju status trenutačno najistaknutijih nogometaša svijeta. Messi je u ovoj sezoni na 48 postignutih golova u svim natjecanjima, a utakmica koja mu slijedi je ogled baš protiv Ronaldova Reala.

- Messi je sjajan i na najboljem je putu da bude jedan od najboljih svih vremena. Trenutačno četiri godine, ili tako nešto, igra na visokoj razini, a ostali su to radili i po 14 godina. Dakle, pred njime je još deset godina da održi kvalitetu koju iskazuje i, nadam se, bude uspješan - kazao je Cruyff od 23-godišnjem argentinskom napadaču koji je u posljednjih 99 utakmica postigao 95 golova i pomogao Barceloni osvojiti osam naslova u posljednje dvije godine.

U objema je i proglašen najboljim na svijetu.

Po Cruyffu, za Messija ima mjesta u istoj rečenici s Peleom, Maradonom i Di Stefanom, što, nastavlja nizozemski stručnjak, nije slučaj s portugalskim napadačem.

- Njega je nešto teže ugurati u to društvo. Svi spomenuti igrači došli su s ulice, oni su igrači tehnike. Ronaldo je fizikalac.

Podsjetimo, u kratkom razdoblju uslijedit će četiri "el clasica". Ronaldo u šest utakmica protiv Barcelone nikada nije postigao gol, a Messi se na listu strijelaca nije upisao u osam protiv momčadi koje vodi Jose Mourinho.

Na sličan način kao i Cruyff razmišlja i aktualni izbornik engleske nogometne reprezentacije Fabio Capello. Upitan koga bi radije vidio u momčadi koju vodi, Talijan je odgovorio:

- Ronaldo zna engleski jezik, a Messi nogomet.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • barcelonista 16.04.2011.

    ma vi ste svi kreteni...navijać san barcelone...ali budite realni i priznajte sami sebi da je messi najbolji igrać na svitu...

  • realcr7 16.04.2011.

    Mesi je dobar ali ni blizu Ronaldu jer mesi nema udarac glavom nema slobodnjak nema atraktivnosti kod Mesija kao kod Ronalda jednostavno Ronaldo je kralj!

  • Nisam Taj 16.04.2011.

    Samo jedan je Messi-ja :)))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare