To je to što me zanima!

Leo Messi 'srušio' Getafe, Real M. na Marcelov pogon

Barcelona je u 31. kolu Primere pobijedila Getafe u gostima, a Real Madrid u Huelvi je pobijedio Recreativo. Barca i dalje ima šest bodova viška
Vidi originalni članak

Vodeća momčad španjolske nogometne lige upisala je šestu uzastopnu pobjedu. Pogotkom Lionela Messija iz 19. minute Barcelona je na gostovanju svladala Getafe 1-0 i napravila dodatni korak prema naslovu prvaka. Getafe je do ovoga susreta bio jedina momčad Primere koju katalonski nogometni “stroj” nije uspio savladati. Jedini susret odigran na Nou Campu završio je bez pobjednika (1-1), a i ovaj puta se domaćin dokazao čvrstinom u obrani. Ipak, nakon četiri međusobna ogleda u kojima Barcelona nije pronašla put do pobjede (dva remija, dva poraza), zaustavljena je i ta serija i to nakon još jedne lucidnosti sjajnog Argentinca. Pronašao je Messi put pored trojice suparničkih nogometaša i lijevom nogomet uputio neobranjivi udarac za minimalnu, ali vrijednu pobjedu sastava Josepa Guardiole. Bio je to 20. prvenstveni gol Barceloninog argentinskog nogometnog “čarobnjaka”.
Nešto kasnije Real Madrid je pobjedom zadržao bodovni priključak za Barcelonom. Nova tri boda osvojili su u Huelvi protiv Recreativa i to minimalnom 1-0 pobjedom. Istovjetnim rezultatom nešto ranije Barcelona je pobijedila na gostovanju kod Getafea, pa promjena u bodovnoj razlici na ljestvici nema. Vodeći katalonski klub osvojio je nakon 31 odigrane utakmice 78 bodova, odnosno šest više od “kraljevskog kluba”. Da zaostatak na ljestvici ostane jednak pobrinuo se Marcelo pogotkom na otvaranju drugog poluvremena. Lijevi bek madridskog kluba odvažio se u 49. minuti sjuriti u kazneni prostor domaće momčad odakle je lijevom nogom i poentirao pored Asiera Riesgoa za tri boda svoje momčadi.

PRIMERA, 31. KOLO
Athletic - Deportivo 0-1 (Alvarez 85)
Atletico - Numancia 3-0 (Banega 62, Forlan 79, Simao 90)
Getafe - Barcelona 0-1 (Messi 19)
Malaga - Mallorca 1-1 (Apono 53 / Arango 59)
Recreativo - Real Madrid 0-1 (Marcelo 49)

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare