To je to što me zanima!

Leona Popović ipak ostala bez postolja! Skijala je uz bolove u koljenu, Zrinka Ljutić odustala

Leona Popović ipak je ostala bez postolja na slalomskoj utrci u Kranjskoj Gori nakon što je ozlijedila koljeno u padu na kraju prve vožnje, u kojoj je završila na drugom mjestu. Zrinka Ljutić odustala je iz druge vožnje
Vidi originalni članak

Hrvatska reprezentativka Leona Popović (26) ipak je ostala bez postolja u slalomu u Kranjskoj Gori nakon što je završila druga u prvoj vožnji. Popović će se morati zadovoljiti 11. mjestom u Sloveniji, dok je Zrinka Ljutić haklala vrata i odustala iz druge vožnje.

U utrci je pobijedila Petra Vlhova s vremenom od 1:47,62, druga je završila Njemica Lena Duerr (+0,72 s) koja je imala identično vrijeme kao Leona u prvom laufu, a treća Amerikanka Amelia Hurt (+0,87s).

Leona je odradila sjajnu prvu vožnju, u kojoj je doslovno na glavu prošla kroz cilj. Izgubila je kontrolu i napravila salto u zraku, ali je ozlijedila koljeno tijekom te nezgode. Bila je vidno uzdrmana, ali se ustala na noge, primila injekciju uoči druge vožnje i stisnula zube.

IZ SVEG SRCA VIDEO Ludnica u Adelbodenu! Pogledajte navalu emocija i kako je Zubčić slavio postolje

Popović je imala veliku prednost od 1,83 sekundi u odnosu na tada prvoplasiranu AJ Hurt kada je krenula u drugu vožnju. Imala je dobar i solidan tempo, ali u njezinoj je vožnji bio očiti oprez, a pitanje je koliku je mobilnost imala u koljenu nakon nezgode u prvoj vožnji.

SKIJANJA NEMA DO DALJNJEG VIDEO Sljemenska staza i usred zime je livada. Evo kako izgleda

Ipak, imala je dobre šanse završiti na postolju. Sve do donjeg dijela staze, u zadnjem prolazu Leona je izgubila čak 1,93 sekundi za Amerikankom, što ju je koštalo postolja. Puno je bitnije, međutim, da se oporavi za nastavak sezone, jer uz nastupe kao što je bio slučaj u prvom laufu, svakako će doći nova postolja za Hrvaticu.

Zrinka Ljutić bila je 29. nakon prve vožnje, ali je haklala vrata u drugom laufu, zbog čega je morala odustati iz utrke. To je druga uzastopna slalomska utrka na kojoj je odustala.

Idi na 24sata

Komentari 78

  • kojiznam 08.01.2024.

    Nije odustala nego vrata zakacila  i ispala a to nije odustajanje

  • MatijaKezele 07.01.2024.

    Tek 11. Stvarno tek jer je imala mogućnost preuzimanja vodstva da nije bilo greške

  • noelsz 07.01.2024.

    Kako se polomila u cilju prve vožnje, super je i od skijala drugu vožnju

Komentiraj...
Vidi sve komentare