Obavijesti

Sport

Komentari 78

Leona Popović ipak ostala bez postolja! Skijala je uz bolove u koljenu, Zrinka Ljutić odustala

Leona Popović ipak ostala bez postolja! Skijala je uz bolove u koljenu, Zrinka Ljutić odustala
3

Leona Popović ipak je ostala bez postolja na slalomskoj utrci u Kranjskoj Gori nakon što je ozlijedila koljeno u padu na kraju prve vožnje, u kojoj je završila na drugom mjestu. Zrinka Ljutić odustala je iz druge vožnje

Hrvatska reprezentativka Leona Popović (26) ipak je ostala bez postolja u slalomu u Kranjskoj Gori nakon što je završila druga u prvoj vožnji. Popović će se morati zadovoljiti 11. mjestom u Sloveniji, dok je Zrinka Ljutić haklala vrata i odustala iz druge vožnje.

U utrci je pobijedila Petra Vlhova s vremenom od 1:47,62, druga je završila Njemica Lena Duerr (+0,72 s) koja je imala identično vrijeme kao Leona u prvom laufu, a treća Amerikanka Amelia Hurt (+0,87s).

FIS Alpine Ski World Cup - Women's Slalom

Leona je odradila sjajnu prvu vožnju, u kojoj je doslovno na glavu prošla kroz cilj. Izgubila je kontrolu i napravila salto u zraku, ali je ozlijedila koljeno tijekom te nezgode. Bila je vidno uzdrmana, ali se ustala na noge, primila injekciju uoči druge vožnje i stisnula zube.

VIDEO Ludnica u Adelbodenu! Pogledajte navalu emocija i kako je Zubčić slavio postolje
VIDEO Ludnica u Adelbodenu! Pogledajte navalu emocija i kako je Zubčić slavio postolje

Popović je imala veliku prednost od 1,83 sekundi u odnosu na tada prvoplasiranu AJ Hurt kada je krenula u drugu vožnju. Imala je dobar i solidan tempo, ali u njezinoj je vožnji bio očiti oprez, a pitanje je koliku je mobilnost imala u koljenu nakon nezgode u prvoj vožnji.

VIDEO Sljemenska staza i usred zime je livada. Evo kako izgleda
VIDEO Sljemenska staza i usred zime je livada. Evo kako izgleda

Ipak, imala je dobre šanse završiti na postolju. Sve do donjeg dijela staze, u zadnjem prolazu Leona je izgubila čak 1,93 sekundi za Amerikankom, što ju je koštalo postolja. Puno je bitnije, međutim, da se oporavi za nastavak sezone, jer uz nastupe kao što je bio slučaj u prvom laufu, svakako će doći nova postolja za Hrvaticu.

FIS Alpine Ski World Cup - Women's Slalom

Zrinka Ljutić bila je 29. nakon prve vožnje, ali je haklala vrata u drugom laufu, zbog čega je morala odustati iz utrke. To je druga uzastopna slalomska utrka na kojoj je odustala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Slalom, Svjetski kup 12.30 sati , Kranjska Gora, Slovenija
Sortiranje događaja
LEONA BEZ POSTOLJA

Velika šteta, Leona je izgubila 1,83 sekundi prednosti i kroz cilj prošla kao deveta!

LEONA U BOLOVIMA

Trener Leone Popović priznao je kako hrvatska reprezentativka osjeća bol u koljenu nakon pada u prvoj slalomskoj vožnji u Kranjskoj Gori. Težina ozljede nije poznata, ali sigurno je kako će Hrvatica "stisnuti zube" i sudjelovati u drugoj vožnji, gdje lovi drugo postolje sezone.

VODI AMERIKANKA

Nakon 15 skijašica vodeća je Amerikanka AJ Hurt. Velika šteta zbog odustajanja Zrinke Ljutić, s obzirom na to da je mogla znatno popraviti slabiji rezultat iz prvog laufa. Lara Colturi, koja se spustila niz stazu nakon Zrinke, već je napredovala deset pozicija.

ZRINKA ODUSTALA

Nažalost, nastup Zrinke Ljutić nije za pamćenje. Odustala je nakon što je haklala vrata, iako je povećala prednost nakon prvog sektora.

Drugo odustajanje u nizu u slalomu za hrvatsku reprezentativku.

24sata
POČELA JE DRUGA VOŽNJA

Počela je druga vožnja u Kranjskoj Gori! Nećemo dugo čekati nastup Hrvatice, Zrinka Ljutić druga je skijašica koja će se spustiti u drugom laufu nakon 29. vremena prve vožnje.

Komentari 78