To je to što me zanima!

'Leteća princeza' vrhunske atletike, Blanka, uvijek je 'chic'

Zar bih se zbog svoja 193 cm trebala odreći štikli i haljina?! Ne pada mi na pamet, za sve postoji mjesto i vrijeme, kaže Blanka, najbolja atletičarka i sportašica svijeta
Vidi originalni članak

Osim vrhunskim sportskim rezultatima, Blanka Vlašić pozornost javnosti privlači i svojom pojavom. No Blanka nikad nije robovala stereotipima.

- Zar bih se zbog svoja 193 cm morala odreći štikli i haljina? Ne pada mi na pamet. Za sve postoji mjesto i vrijeme -izjavila je splitska kraljica visina i dodala:

- Cijeli život posvetila sam sportu i normalno je da se nekad opustim, izađem s prijateljicama, zabavim se i odjenem nešto lijepo. Običnim danom uglavnom sam u pidžami ili trenirci, no kad je riječ o svečanostima, od mene se ipak očekuje da izgledam uredno i da znam reći ‘bar dvi pametne’. Teško mi je pronaći odjeću i obuću po mjeri. Za to se odnedavno brinu Mak i Ledenko, pa mi je puno lakše.

Blanka se ne libi otvoreno govoriti ni o ravnopravnosti spolova:

- S biološkog, iskonskog aspekta, sigurno da ne funkcioniramo na isti način. To treba poštovati i cijeniti. Kamo bi svijet otišao da smo svi isti, robotizirani?! Naravno da se oba spola moraju tretirati jednako, da nema diskriminacije... Ali da moramo početi razmišljati jedni kao drugi – ne. Osobno se radujem tim sitnim razlikama koje postoje jer tako nije dosadno. O čemu bismo mi uostalom razgovarale uz kavu?!

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Zhokher 08.03.2011.

    Ajme kako 'zgleda, a mediji na nju gledaju kao nekakvu ljepoticu među atletičarkama...mmmmmmda

Komentiraj...
Vidi sve komentare