To je to što me zanima!

Leteći Crnogorac novi je vođa "Ri-Expressa": Moćni smo...

KEKOV AS IZ RUKAVA Od igrača s klupe Marko Vešović (25) postao je najbolji igrač Rijeke, možda i kompletnog HNL-a. Zabio je dva gola Dinamu i još četiri puta asistirao...
Vidi originalni članak

Igramo super, moćni smo. Pa pogledajte samo kako ‘lomimo’ protivnike, kaže nam Marko Vešović (25), ove sezone vjerojatno najbolji igrač Rijeke. Ako ovako nastavi, možda i najbolji igrač čitavog HNL-a.

Riječani nakon 12 kola imaju plus šest ispred Dinama, jedina su momčad bez poraza u prvenstvu.

- A, ne, ne... Euforije nema. Pa lani smo imali plus četiri nakon 16 kola i na kraju nismo bili niti jesenski prvaci. Dobro znamo tko nas prati i zato nema opuštanja. Dinamo će se sigurno podignuti - govori Vešović, koji je s dva gola prije mjesec dana uništio Zagrepčane na Rujevici.

U Rijeku je Crnogorac koji juri po desnom krilu došao prije dvije godine kao veliko pojačanje. No trebalo mu je vremena da se privikne na sve na Kvarneru i ove je sezone u sjajnoj formi.

- S Kekom je užitak raditi - hvali svojeg trenera Vešović, koji je kao i mnogi igrače Rijeke isprva stanovao u Opatiji, ali...

- Sad sam u Rijeci, stanujem na Trsatu, ali često odem na ručak ili na šetnju u Opatiju s djevojkom. Volim upoznavati Hrvatsku. Često odem i do Zagreba, posjetio sam mnoge vaše Nacionalne parkove. To me opušta - kaže nam Vešović.

Ventura ga nije volio

Crnogorsko krilo još nije nikad nije bilo prvak države. S Crvenom zvezdom osvojio je kup, igrao je u Beogradu u prvome dijelu sezone kad je Crvena zvezda prekinula dominaciju Partizana. Nakon toga je otišao u Torino u kojemu je imao samo tri nastupa. Tamo ga je vodio Giampiero Ventura, izbornik talijanske reprezentacije.

- Bio sam nestrpljiv, nisam mogao čekati priliku u Torinu. Došao je poziv iz Rijeke i odmah sam odlučio napustiti Serie A. Ventura je trener starog kova. On ima svoj sistem od kojega ne odustaje. Legenda je tamošnjeg nogometa i bilo je za očekivati da dobije priliku kao talijanski izbornik - kaže 25-godišnji as Rijeke.

Njegovi Crnogorci su nakon tri kola na vrhu svoje kvalifikacijske skupine sa sedam bodova. Vešović je u reprezentaciji zajedno s Fatosom Beqirajem, bivšim igračem Dinama, koji sad igra za drugi Dinamo, onaj iz Moskve. A u međuvremenu je bio u još jednom Dinamu, onome iz Minska! Baš je Beqiraj zabio za pobjedu Danskoj.

- Pozorno prati HNL. Zna sve što se tu događa - završio je Vešović.

Dinamo ide na Poljud, a Rijeka još mora na Maksimir

Do kraja prvog dijela prvenstva preostalo je još osam kola i Rijeka je vrlo blizu osvajanja naslova jesenskog prvaka. 

Sa šest bodova viška u odnosu na Dinamo, a osam ispred Hajduka i Osijeka, Riječani dočekuju Inter Zaprešić u idućem kolu. Ključne Rijekine utakmice u borbi za naslov jesenskog prvaka su protiv Hajduka na Rujevici 5. studenog pa gostovanje kod Dinama 3. prosinca.

U zadnjem kolu jeseni, 17. prosinca, i Dinamo mora na teško gostovanje, veliki derbi s Hajdukom na Poljudu.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • LIJEPA LI SI 21.10.2016.

    Pokazao se i dokazao kao veliko pojacanje Rijeke, odlican nogometas ali covjek !!?? NULA bodova , nije dostojan bilo kakvog intervjua sa HR novinarima.....a ovo sto sad prica kako voli upoznavati HR je demagogija koju puse samo oni sa slabijim sivim stanicama. . . . . . . .

  • bbbbbrrrrr 19.10.2016.

    Što je je, igraju najljepši nogomet u ligi...užitak je gledat njihove utakmice

  • HighFlyer 19.10.2016.

    Rijeka je "space shuttle" za sve u HNL-u. Ako se ostali klubovi ne pojacaju na zimu, Ri-Express ce vec na proljece biti na +15 od prvog pratitelja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare