To je to što me zanima!

Leteći Mario je zaludio Barcu: Znali smo da će postati sjajan

Svaki igrač priliku dobije kad za nju bude spreman. Mario je u ovom trenutku puno spremniji nego na početku sezone, kaže trener Barcelone o našem Mariju Hezonji
Vidi originalni članak

Od sedam najljepših poteza kola španjolske lige dva su djelo Marija Hezonje. Strašna zakucavanja u pobjedi protiv Zaragoze dizala su publiku na noge, a kad je izlazio s parketa, s tribina se orilo: “Super, super Mario!”

- Svaki igrač priliku dobije kad za nju bude spreman. Mario je u ovom trenutku puno spremniji nego na početku sezone, pa tu priliku i koristi - kaže trener Barcelone Xavi Pascual o svojoj mladoj zvijezdi.

Zabio je 14 koševa, skupio pet skokova i četiri asistencije, 19-godišnji Dubrovčanin definitivno polako dolazi na svoje...

- Neki kažu da je egocentrik, ali to je samo prvi dojam. Mario zapravo naglašeno želi pobjeđivati, a pri tome mu je važno i suigrače učiniti boljima - kaže Andrej Tesla , trener mlađih kategorija KK Zagreba.

Prije nešto više od tri godine odveo je juniore Zagreba do neslužbenog naslova prvaka Europe. U momčadi je imao Hezonju, Darija Šarića (20) i Dominika Mavru (20). Prvi danas blista u Barceloni, drugi je bio igrač mjeseca u Euroligi, a i treći je konačno dočekao svoju šansu u Ciboni.

- Nije ni bilo sumnji da će Dario i Mario postati vrhunski, kod Dominika ih je malo i bilo zbog fizičkih predispozicija. Sva trojica su različiti karakteri, svakom treba prići na drukčiji način, ali svi su kulturni, lijepo odgojeni dečki. Evo, Šarić i Hezonja su prihvatili svoje izazove, sad i Mavri preostaje da učini isto. On to može - vjeruje Tesla.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Almighty 16.12.2014.

    Bravo Mario.

  • jabbar 16.12.2014.

    Igrač po mom ukusu.Jednostavno ima sve.Blistava mu karijera slijedi.Ogroman potencijal.Puno zdravlja Mario!

  • chaz michael michaels 16.12.2014.

    glavno da za repku nije bio dovoljno dobar pa ga se jedva stavljalo u igru

Komentiraj...
Vidi sve komentare