To je to što me zanima!

Leti, leti: U Cedeviti će zaigrati ponajbolji zakucavač svijeta

LETI, LETI James White ima letove kojima bi osvojio zlato na Olimpijskim igrama da se odlučio baviti skokom u dalj. Samo formalnost dijeli ga od dolaska u Zagreb
Vidi originalni članak

Gledao sam ga na igralištu u Washingtonu kad sam bio klinac. Odrazio bi se sa slobodnog bacanja, gurnuo loptu kroz noge u letu i zakucao. Samo je letio, pričao je Kevin Durant o Jamesu “Flightu” Whiteu.

Danas Whitea (32, 201 cm) samo formalnost dijeli od potpisa za Cedevitu. Hrvatski prvak je najavio da će dovesti Amerikanca na poziciju niskog krila, a bivši igrač New York Knicksa brzo se našao na popisu želja našeg euroligaša.

- Veliki su izgledi da ću igrati Euroligu bez okova. Prevedeno, ostali dečki, oni koji me budu morali čuvati, neće se dobro provesti - hrabro je najavio White .

U karijeri se nigdje nije zadržao dulje od sezone, no baš zbog zakucavanja navijači su ga obožavali gdje god se pojavio, sve od Fenerbahčea, preko Scavolinija, Sassarija i Reggio Emilije pa do ruskog Uniksa, u kojem je proveo posljednju sezonu.

Prije dvije godine nastupio je na natjecanju u zakucavanjima na NBA All-Staru, ali malo je nedostajalo da završi miljama daleko od košarke. Na koledžu je imao više od 8,31 metar u skoku u dalj, što je rezultat kojim je Greg Rutherford osvojio zlato na Igrama u Londonu 2012. godine.

- Bio sam bolji atletičar nego što sam košarkaš. Zato i imam jača zakucavanja te viši odraz s jedne noge - objašnjava ‘Let’.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • SnažniHulk 28.07.2015.

    solidan igrac, ne bas blistav sut ali ostali segmenti vrlo dobrim. siguran sam da ce podignut igru cedevite na malo visi nivo svojim daskom internacionalnog, ponajvise nba znanja.

  • Lyoto 28.07.2015.

    I believe I can fly

  • strmi007 28.07.2015.

    To je u redu

Komentiraj...
Vidi sve komentare