To je to što me zanima!

Letio 130 metara i pao, Nijemci ludi na suce: Jako su pogriješili

Suci su pogriješili dopustivši da start bude visoko. Brzina je bila prevelika, a onda se uz vjetar u leđa događaju ovakve stvari, rekao je trener njemačke selekcije nakon pada Richarda Freitaga u Innsbrucku
Vidi originalni članak

Richard Freitag pao je u prvoj seriji u Innsbrucku na Novogodišnjoj turneji. Nijemac je skočio 130 metara, ali doskok nije bio dobar.  Zbog bolova je otkazao nastup u drugoj seriji i oprostio se od snova o ukupnoj pobjedi. 

- Boli ga jako, nije mogao nastupiti u drugoj seriji. Nije bilo šanse da više skače - rekao je sportski direktor njemačke ski federacije Horst Hüttel.

POGLEDAJTE VIDEO

 

Stoch kao Hannawald

Dobra vijest je što je Freitag sam ustao i signalizirao navijačima da je sve u redu. 

Iz njemačkog tabora napali su organizatora. 

- Suci su pogriješili dopustivši da start bude tako visoko. Brzina je bila prevelika, a onda se uz vjetar u leđa događaju ovakve stvari. Rekao sam jučer, kod ovakvih uvjeta nije dobro da skakači idu tako daleko - rekao je trener njemačke selekcije Werner Schuster.

Na prve dvije skakaonice Novogodišnje turneje Freitag je bio drugi iza branitelja naslova, Poljaka Kamila Stocha, koji je sve bliže ukupnoj pobjedi nakon što je osvojio i Innsbruck skokovima od 130 i 128.5 metara.

Drugi je danas bio Norvežanin Daniel Andre Tande, a treći Nijemac Andreas Wellinger. 

Još je ostao samo Bischofshofen gdje će Stoch pokušati ponoviti uspjeh Svena Hannawalda koji je prije 16 godina slavio na sve četiri skakaonice Novogodišnje turneje i ostao jedini kojem je to dosad uspjelo.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Little Tut 04.01.2018.

    Što ovo znači: "Nijemci ludi na suce"??? Btw. nisu mu krivi suci, nego loš doskok.

  • Gringo11 04.01.2018.

    Kriv je po svim pravilima leta...

  • ITALO DISCO 04.01.2018.

    sa ovim brcicima odmah me podsjetio na jednog drugog nijemca, legendarnog skakaca jensa weissfloga!

Komentiraj...
Vidi sve komentare