To je to što me zanima!

Lewisu Hamiltonu kraljica uručila Orden izvrsnosti

Svjetski prvak u F1 jedini je britanski sportaš koji je odlikovan, a da nije bio na Olimpijskim igrama u Pekingu. Sir je postao biciklist Chris Hoy
Vidi originalni članak

Lewis Hamilton, najmlađi pobjednik Svjetskog prvenstva u Formuli 1 svih vremena, primio je Orden izvrsnosti Britanskog Carstva. Radi se o najvišem viteškom odlikovanju koje kraljica može dati vojnim ili civilnim ličnostima od izuzetne važnosti za Veliku Britaniju.
Tradicionalna godišnja ceremonija održana je ujutro na staru godinu, a Hamilton je bio jedan nekoliko odlikovanih sportaša. Svi osim njega sudjelovali su na olimpijskim igrama. Zasad je pilot McLaren-Mercedesa odlikovan titulom člana. Vitešku je titulu primio biciklist Chris Hoy, te time stekao titulu Sira.
- Ovo je ogromna čast. Nevjerojatna je privilegija dobiti od Njezina visočanstva ovaj orden. Ovo nije samo moj trenutak ponosa, već svih članova moje obitelji i svih članova McLaren-Mercedesa - komentirao je Hamilton nakon svečanosti.
Pred kraljicom se, kaže, osjećao posramljeno.
- Vrlo ponizno, skromno i posramljeno. Biti među ljudima čiji su napori prepoznati nakon godina i godina postizanja vrhunski sportskih rezultata najveće je moguće priznanje.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • dijana italy 06.01.2009.

    jooooj ne podnosim tu budalu da mi jeznati sta ce uspjeti napraviti ove godine ocito nista

  • real 01.01.2009.

    zato jer dugo nisu imali shampiona... zadnj britanac shampion bio je Hill mladji 1996

  • Schulz 31.12.2008.

    pa za kaj? za stiskanje šupka do zadnjeg zavoja?

Komentiraj...
Vidi sve komentare