To je to što me zanima!

Liga prvaka, 1. pretkolo: Linfield - Dinamo 0-2 KRAJ

Golovima Marija Mandžukića i Dine Drpića Modri su pobijedili na gostovanju u Belfastu i napravili velik korak prema 2. pretkolu Lige prvaka
Vidi originalni članak
LINFIELD: Mannus - Hagan, Murphy, Bailie, Douglas - Lindsey (od 73. Burns), Gault, Mulgrew, 0'Kane, McAreavey (od 76. Thompson) - Downey.
DINAMO: Butina - Etto, Drpić, Bišćan, Carlos - Chago (od 57. Badelj), Vrdoljak - Mikić (od 46. Sammir), Mandžukić, Morales - Balaban (od 78. Tadić)

'1 - Linfield u utakmicu ulazi desetkovan, bez petorice najboljih strijelaca iz prošle sezone! Najbolji napadač Peter Thompson (lani 44 gola) je na klupi, Glenn Ferguson (27 golova) je na godišnjem u SAD-u, a nema ni ozlijeđenih Stewarta (10 golova), Kearneya (pet golova), te Mounceya (pet golova). Igrači su izašli na teren, pred oko 2000 gledatelja, kiša i dalje pada.
'2 - Odmah prva prilika za Dinamo. Morales je nabacio iz slobodnog udarca, Mandžukić glavom pucao malo pokraj gola.
'10 - Prvi korner za Dinamo najveće je uzbuđenje od one Mandžukićeve šanse... Evo i drugog kornera odmah.
'15 - Dio igrača Linfielda možda je na godišnjem, ali i ovi koji su ostali imaju loptu u posjedu više nego prvak Hrvatske.
GOOOOOL!!! - Opet kombinacija Moralesa i Mandžukića. Čileanac je u 20. minuti lijepo pronašao Mandžu, koji se riješio braniča i pogodio rašlje Mannusova gola.
'28 - Velik pljesak zaslužili su nogometaši Linfielda. Uspjeli su izboriti korner. A nakon toga Tomo Butina je uz manje probleme obranio udarac O'Kanea iz daljine. Odmah potom, i treći korner za Linfield zaredom i još jedna loša reakcija Butine. Sve je završilo faulom na Ettu u DInamovom šesnaestercu.
'35 - Što je sada promašio Mandžukić... Dobio je loptu u prostor, branič se poskliznuo, a on iz prve pokušao lobati istrčalnog golmana. No nije pogodio.
'36 - I još dvije šanse za Dinamo. Prvo je Etto probio bok i dao za Balabana na povratnu, no obranio je Mannus. Kao i vrlo dobar udarac Bišćana glavom 20-ak sekundi kasnije.
'44 - Nakon gotovo 10 minuta 'zatišja', Matthias Chago je pucao iz daljine, no Mannus je uz manje probleme obranio.
KRAJ POLUVREMENA: Linfield - Dinamo 0-1

'46 - Dinamo je u nastavak utakmice krenuo s jednom promjenom. U svlačionici je ostao Mihael Mikić, a ušao je Sammir.
'49 - Nakon dodavanja Moralesa, odlično je pucao Drpić, snažno i nisko, ali opet je na mjestu Mannus.
'53 - Pucao je Sammir s 20-ak metara, ali preko gola.
'57 - Odmor za Matthiasa Chaga. Kamerunac je izašao iz igre, a ušao je 18-godišnji Milan Badelj, Dinamov junior.
'58 - Badelj je odmah iz pucao, iz daljine, ali u golmana.
'67 - Potencijalno opasnu kombinaciju nakon kornera okončao je Balaban udarcem na vrh tribina.
'73 - Lindsey je izašao, Burns ušao u igru.
'74 - Odlični Badelj započeo je akciju, Carlos nabacio, a Mannusu je lopta ispala. No Mandžukić to nije uspio iskoristiti.
'76 - Evo i tog 'Pistol Petea', Petera Thompsona. Najveća zvijezda Linfielda ušao je umjesto McAreaveyja.
'78 - Evo i Josipa Tadića u igri, izlazi Boško Balaban.
'82 - Još jednom pucao je Badelj, još jednom Mannus brani.
'87 - S crte su odbili Sjeverni Irci nakon udarca Igora Bišćana glavom na nabacivanje iz kornera.
GOOOOL!!! - Kada ne mogu napadači, može Dino Drpić. U 90. minuti je Tadić izborio slobodan udarac na 17 metara nakon prodora Igora Bišćana. Drpić je pucao snažno, u golmanovu stranu i po zemlji pogodio za 2-0.
KRAJ UTAKMICE: Linfield - Dinamo 0-2
Idi na 24sata

Komentari 9

  • ivaninho 17.07.2008.

    Dečki mislim da ste svi koji ste komentirali ispred mene u krivu!! Ma kakav europski dinamo, pa ovo jučer je bila sramota...nemamo kvalitetnog napadača, vidi se koliko fali Dudu. Kako su samo promašili one silne prilike. Manđukić je trebao zabiti barem još dva gola, samo se preserava i glumi zvijezdu, a ne može zabiti gol čak niti amaterima. Ona tekma protiv Ajaxa Manđi se nikad neće ponoviti. Trebao je Ivanković umjesto Mikića staviti Suareza, i umjesto Carlosa Ibaneza. Ovakvom igrom mogu igrati sa amaterskim klubovima. Poput Tondacha i Zagorca iz zagorja.Nadam se da će Ivanković posložiti momčad kako treba, a ne se postavljati tako kukavički. Trebamo igrati više ofenzivno. Morales je pravo pojačanje!!!

  • Hrc_dinamo 17.07.2008.

    Slažem se sa shadyem!!a za gujeca imam samo reći da hajduk nikad nije pobijedio ayax u amsterdamu tako da, shut up!

  • bremba 16.07.2008.

    OVAKVOM IGROM NECETE DALEKO DOGURATI U EUROPI!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare