To je to što me zanima!

Liga prvaka ga koštala! Allegri odlazi iz Juvea nakon 5 godina

Juventus je ove sezone osvojio osmi naslov prvaka Italije zaredom, ali čelnici kluba mu očito nisu mogli oprostiti ispadanje od Ajaxa u četvrtfinalu Lige prvaka i ispadanje od Atalante u drugom kolu Kupa. ..
Vidi originalni članak

Massimiliano Allegri više nije trener Juventusa, objavila je Stara Dama na službenim stranicama kluba. Sad već bivši trener i predsjednik kluba Andrea Agnelli službenu potvrdu dat će na press konferenciju u subotu u 14 sati.

Juventus je ove sezone osvojio osmi naslov prvaka Italije zaredom, ali čelnici kluba mu očito nisu mogli oprostiti ispadanje od Ajaxa u četvrtfinalu Lige prvaka i ispadanje od Atalante u drugom kolu Kupa. 

-  Ostajem klubu! Prije nekoliko dana sam se sastao s predsjednikom i rekao sam mu svoju odluku. Sjest ćemo još jednom svi zajedno i razgovarati o budućnosti - tvrdio je Allegri nakon poraza od Ajaxa, a ti razgovori očito nisu prošli u najboljem redu i klub i trener odlučili su da je vrijeme za prekid suradnje.

Allegri je u Juventus stigao 2014. godine te je s njima osvojio pet puta Serie A, četiri puta talijanski kup i dva puta talijanski Superkup. Bio je dva puta u finalu Lige prvaka, no nisu uspjeli podignuti klempavi trofej. Barcelona je bila prejaka 2015. godine, a Real Madrid razbio ih je sa 4-1 2017. godine. Klub mu je ove sezone doveo Cristiana Ronalda i osvajanje Lige prvaka bilo je pod 'must', ali tu su Juventus i Allegri podbacili i Talijan je postao bivši.

Još nije poznato tko će bit njegov nasljednik, ali po talijanskim medijima kola već dobro znano ime navijača Juvea. Riječ je o Antoniju Conteu koji je na klupi stare dame bio od 2011. do 2014. godine kada je preuzeo klupu Italije. Nakon toga je otišao u Chelsea, a od prošle sezone je bez posla.

Idi na 24sata

Komentari 56

  • Potuzisezuzi 18.05.2019.

    Po meni, nista specijalno nije napravio. Nasljedio je momcad koja je bila svjetlosnim godinama ispred svih u Serie A i nastavio je osvajati kao sto bi svako. Na Europskoj razini nista, debakl u finalu od Reala i poraz od Barcelone. Talent poput Dybale je propao u njegovom sustavu te ga je trebao prodati kada je mogao. Posvetio je momcad 34godisnjem Ronaldu koji se tek privikavao na ligu. Ovo je moje misljenje, svako ima svoje.

  • mentalist1 18.05.2019.

    Problem je sto su zbog onog sidruna sto su kupili promijenili nacin igre. Igrali su stvarno lose ove sezone,sve zbog ronalda i da se njemu prilagodi igra,jbg zaradili su dobro marketinski,ali igracki pate.

  • 18.05.2019.

    Ja pisem da ce Mou preuzeti Juve jos poslije tekme sa Atl madr a ono sami minusi...ali razumjem Mou je mnogima nabio komplekse te se oni nadaju da njega vise nitko nece za trenera..nece nitko nego velikani!

Komentiraj...
Vidi sve komentare