To je to što me zanima!

Liječnik otkriva: Male su šanse da Schumacher bude kao prije

Izgleda da su hematomi u lijevoj strani, ali i u centralnom dijelu mozga. A ta je zona važna zbog centara za regulaciju osjeta, svijesti, disanja..., izjavio je dr. Hartstein
Vidi originalni članak

Michael Schumacher u komi je gotovo četiri tjedna. Iako obitelj i prijatelji ne gube nadu, liječnici su sve pesimističniji. Sedmerostruki svjetski prvak Formule 1 u komi je od 29. prosinca u bolnici u Grenobleu. 

Schumi je pao na skijanju i udario glavom. Liječnici su ga dvaput operirali.

- Male su šanse da Michael bude isti onaj kojeg smo poznavali prije nesreće. U komi je gotovo četiri tjedna. Posljedice su neminovne. Bit će to prava pobjeda ljudske izdržljivosti ako Schumacher bude mogao hodati, jesti i oblačiti se sam - rekao je liječnik Gary Hartstein, bivši član medicinske komisije Međunarodne automobilističke federacije (FIA).

Hartstein misli da su Schumacheru ozlijeđeni i lijevi i centralni dio mozga, a ne samo desni iz kojeg su mu kirurzi operativnim zahvatom odstranili hematom.

- Na žalost, izgleda da postoji još hematoma, u lijevoj strani, ali i u centralnom dijelu mozga. Ta zona je od izuzetne važnosti jer se tu nalaze centri koji reguliraju svijest, osjete, kontrolu krvnog pritiska, disanje pa i gutanje - dodao je Hartstein.

Mogao bi vegetirati do kraja života

Šansa za oporavak smanjuje se svakim sljedećim tjednom, koji pacijente provede u komi, a Schumijevo stanje je zaista teško. Postoji realna šansa da će Schumi vegetirati do kraja života, rekao je profesor neurokirurgije iz Francuske Jean-Marc Orgogozo.

Nema predaje

Svi znamo da je Michael borac i da se neće predati, poručila je Schumacherova obitelj u priopćenju odaslanom javnosti.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • Bassanac 25.01.2014.

    Pozdrav Legendo!

  • strmi007 24.01.2014.

    Nek mu je sa srećom

  • user_46331 24.01.2014.

    Neka ga Bog čuva a što drugo doktori su učinili svoje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare