To je to što me zanima!

Lijepa sjećanja: Dinamo i Real jedini su ovako razbili Bayern

Točno 51 godinu prije Reala koji je lani slavio 4-0, u Münchenu su Škorić, Zambata i Lamza u Kupu velesajamskih gradova razbili Bavarce kao nitko prije. Bilo je 4-1
Vidi originalni članak

Minhenskom Bayernu je 4-1 poraz od Dinama u četvrfinalu Kupa velesajamskih gradova 1963. godine dugo bio najteži domaći poraz u povijesti svih europskih natjecanja. Sve do lani kad je Real slavio na Allianz Areni 4-0. 

Točno 51 godinu prije madridskog Reala, u Münchenu su Škorić, Zambata i Lamza razbili Bavarce kao nitko prije njih. Legendarni golman Sepp Maier predvodio je bavarski klub, ali Dinamo je na krilima Slavena Zambate, dvostrukog strijelca, pobijedio 4-1. Po gol su u toj utakmici zabili Jerković i Kobeščak. 

U Zagrebu nije bilo golova i "modri" su prošli dalje. Dinamo, koji je vodio Milan Antolković, nakon toga srušio je moćni Ferencvaros, a u finalu je od "modrih" bila jača Valencija. Dinamo je 1967. osvojio ovo natjecanje što je najveći uspjeh u povijesti kluba i najveći uspjeh hrvatskog klupskog nogometa.

Ždrijeb je 52 godine nakon Dinamove dominacije u Münchenu ponovno spojio ove dvije momčadi. No stvari su se bitno promijenile i ovoga puta "modri" bi vjerojatno bili sretni da dobiju "samo" četiri komada u Münchenu.

- Momčadi koje imaju 30 puta veći budžet od nas znale su dobiti po pet, šest komada. Šahtar je dobio sedam na Allianz Areni - rekao je Zoran Mamić.

Bayern je zadovoljan ždrijebom. No čini se da igrači baš i nisu upućeni u događanja oko zagrebačkog kluba i stanje na tribinama.

- Mi smo favoriti skupine i svi će nas htjeti pobijediti. Očekujem paklenu atmosferu u Zagrebu i Pireju - rekao je Philipp Lahm.

Xabi Alosno već je igrao protiv Dinama. Real je jedva dobio na Maksimiru 1-0. 

- Igrao sam s Realom u Zagrebu, a s Liverpoolom sam gostovao kod Olympiacosa. Na te dvije utakmice čeka nas vruća atmosfera. Navijači su dolje jako emocionalni.

Dugo na Maksimiru nije bilo paklene atmosfere...

Idi na 24sata

Komentari 50

  • alan ford_1 29.08.2015.

    To je bio neki "drugi" Dinamo.

  • lionjumps 29.08.2015.

    Puno je toga u vjeri da se mozes nositi sa tim igracima koje gledas na tvu.....hrabra borba svih 90 min i svasta je moguce.....

  • pipolino 28.08.2015.

    Kako je lijepo kada novinari barataju povijesnim podacima o klubova.Samo šteta što ih se na to mora upozoriti.Ovaj članak je trebao pisati gospodin koji je prije par dana napisao da Dinamo nije nikada igrao protiv Bayerna u službenim utakmicama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare