Obavijesti

Sport

Komentari 50

Lijepa sjećanja: Dinamo i Real jedini su ovako razbili Bayern

Točno 51 godinu prije Reala koji je lani slavio 4-0, u Münchenu su Škorić, Zambata i Lamza u Kupu velesajamskih gradova razbili Bavarce kao nitko prije. Bilo je 4-1

VIDEO

Minhenskom Bayernu je 4-1 poraz od Dinama u četvrfinalu Kupa velesajamskih gradova 1963. godine dugo bio najteži domaći poraz u povijesti svih europskih natjecanja. Sve do lani kad je Real slavio na Allianz Areni 4-0. 

Točno 51 godinu prije madridskog Reala, u Münchenu su Škorić, Zambata i Lamza razbili Bavarce kao nitko prije njih. Legendarni golman Sepp Maier predvodio je bavarski klub, ali Dinamo je na krilima Slavena Zambate, dvostrukog strijelca, pobijedio 4-1. Po gol su u toj utakmici zabili Jerković i Kobeščak. 

U Zagrebu nije bilo golova i "modri" su prošli dalje. Dinamo, koji je vodio Milan Antolković, nakon toga srušio je moćni Ferencvaros, a u finalu je od "modrih" bila jača Valencija. Dinamo je 1967. osvojio ovo natjecanje što je najveći uspjeh u povijesti kluba i najveći uspjeh hrvatskog klupskog nogometa.

Ždrijeb je 52 godine nakon Dinamove dominacije u Münchenu ponovno spojio ove dvije momčadi. No stvari su se bitno promijenile i ovoga puta "modri" bi vjerojatno bili sretni da dobiju "samo" četiri komada u Münchenu.

- Momčadi koje imaju 30 puta veći budžet od nas znale su dobiti po pet, šest komada. Šahtar je dobio sedam na Allianz Areni - rekao je Zoran Mamić.

Bayern je zadovoljan ždrijebom. No čini se da igrači baš i nisu upućeni u događanja oko zagrebačkog kluba i stanje na tribinama.

- Mi smo favoriti skupine i svi će nas htjeti pobijediti. Očekujem paklenu atmosferu u Zagrebu i Pireju - rekao je Philipp Lahm.

Xabi Alosno već je igrao protiv Dinama. Real je jedva dobio na Maksimiru 1-0. 

- Igrao sam s Realom u Zagrebu, a s Liverpoolom sam gostovao kod Olympiacosa. Na te dvije utakmice čeka nas vruća atmosfera. Navijači su dolje jako emocionalni.

Dugo na Maksimiru nije bilo paklene atmosfere...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'