To je to što me zanima!

Lijepa Španović i Pavić stali uz Đokovića: 'Morao se pokoriti, to je nepoštivanje slobodne volje'

Svoj bijes prema odluci Saveznog suda Australije Španović je izrazila javno i podržala kolegu sportaša, kao što je to napravio i najbolji tenisač svijeta u parovima Mate Pavić
Vidi originalni članak

Ne prestaju se smirivati strasti i reakcije javnosti nakon što je najbolji tenisač svijeta izgubio bitku s australskim vlastima. Tročlano sudsko vijeće na čelu s Jamesom Allsopom odbacilo je žalbu Đokovićeva odvjetničkog tima na odluku ministra Alexa Hawkea o ukidanju vize pa je Novak Đoković (34) deportiran.

POGLEDAJTE VIDEO: Prosvjednici u Melbourneu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Australiju je napustio u pratnji svojeg teniskog tima i Gorana Ivaniševića.

DEPORTIRALI ĐOKOVIĆA Ivanišević odletio s Đokovićem: Pogledajte posljednje fotke Novaka i Gorana iz Australije

Reakcije stižu sa svih strana, a svoj glas podigla je i renomirana srpska atletičarka Ivana Španović. Trofejna skakačica u dalj, europska prvakinja i brončana s Olimpijskih igara stala je uz Đokovića objavom na Instagramu.

- Ovo je klasičan, demonstrativan primjer nipodaštavanja slobodnog izbora i volje. Odgovornost svi preuzimamo za ono što radimo i u ime tih ciljeva kojih cijenu znamo - zdravlja - najviše. Prioritet svih treba biti zdravlje, način na koji ga svatko od nas štiti je stvar osobnog izbora! Sramotno je kojim se sredstvima danas služe i pred kakvim ultimatumima zahtijeva da se pokoriš - napisala je Španović.

A javnu podršku dao je i najbolji tenisač svijeta u parovima Mate Pavić. Hrvatski tenisač, zlatni s Olimpijskih igara i osvajač tri Grand Slama u parovima također je stao uz Đokovića.

- Prvak na terenu i izvan njega, koji je napravio velike stvari za tenis i za sve nas kolege tenisače!! Zaslužuje našu podršku!! - napisao je Pavić na Instagramu.

Fotografije Ivaniševića i Đokovića mogle bi biti i posljednje iz Australije Novaka Đokovića koji će uz 500.000 eura kazne dobiti i zabranu ulaska u državu na tri godine što znači da ga vrlo vjerojatno više nećemo gledati na Australian Openu budući da će po isteku zabrane imati skoro 38 godina. A hoće li Novak poslije toga u turističkom (ili nekom drugom) aranžmanu posjetiti Australiju tek ostaje vidjeti.

Svoj bijes prema odluci Saveznog suda Australije Španović je izrazila javno i podržala kolegu sportaša iako prethodno nije imala javnih istupa oko cijepljena i Covida 19.

Idi na 24sata

Komentari 88

  • 17.01.2022.

    Koja im muka zbog nepoštivanja zakona. Po kojem je zakonu srbija povela 4. rata za stvaranje velike srbije čineći zločine i genocid????

  • 16.01.2022.

    Su koliko pravnika i stručnjaka što komentiraju,a ne vide da je sve obična prljava politika

  • Nameless 16.01.2022.

    Sada će komšije još više biti uvjereni u veličinu i nedodirljivost Novaka, ali ne samo oni! Prvo (ne)opravdana diskvalifikacija u New Yorku 2020 pa sada i ovo, i nije gotovo, još će se danima samo i najviše ovo plasirati u prvi plan. Đoković kao najveća faca koja je postala "žrtva" covid histerije i restrikcija, šteta, velika šteta. Ako već mora ići pognute glave s terena i izgubiti, neka to bude kako i treba- na samom terenu a ne ovako

Komentiraj...
Vidi sve komentare