To je to što me zanima!

Lijepo je zabiti devet golova, ali moj cilj je povratak u Hajduk...

Varaždin je u okviru kupa deklasirao niželigaša Karlovec 29:0, a čak devet golova postigao je igrač na posudbi iz Hajduka Dino Skorup. Od toga čak šest je zabio šutevima van kaznenog prostora....
Vidi originalni članak

Nestvarno zvuči da je jedna službena utakmica završila rezultatom 29:0, a još nestvarnije da je jedan igrač postigao čak devet golova. Uspjelo je to Varaždinu u osmini finala županijskog kupa protiv niželigaša Karloveca, a sretni strijelac koji je do vrha napunio protivničku mrežu bio je Dino Skorup (20), igrač Hajduka na posudbi u 'baroknom gradu'.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dino će za dva tjedna proslaviti 21. rođendan, još uvijek čeka debi u službenim utakmicama Hajduka, odigrao je tek pet prijateljskih i zabio jedan gol, i zbog toga je i izabrao posudbu u Varaždinu, gdje će se pokušati nametnuti. Nakon ovakve predstave i devet zabijenih golova, svakako je privukao pozornost...

- Ne znam ni sam kako smo zabili toliko golova, vjerojatno zato što smo rano zabili i nakon tri-četiri gola oni su se jednostavno predali. Na kraju je sve što smo zapucali ulazilo - kaže sretni strijelac koji je zabio jedan gol glavom, dva nakon prodora, a čak šest šutevima van kaznenog prostora, što je i inače njegov specijalitet.

 - Imam dobar šut i koristim svaku priliku s 20-25 metara. Eto i taj jedni gol za Hajduk u prijateljskoj utakmici u Otoku pored Sinja zabio sam s dvadesetak metara...

U ŽUPANIJSKOM KUPU Varaždin zabio 29 golova: 'Do vrha' napunili mrežu niželigaša

Skorup nam je otkrio i kako je dobio nebrojene čestitke na mobitel, pogotovo od prijatelja i navijača Hajduka, a čestitao mu je i trener Toplak:

- Pitao me je li ovo i moj osobni rekord, ha, ha, ha... Eto, stvarno je lijepo bilo sudjelovati u povijesnoj utakmici i zabiti rekordan broj golova u hrvatskom nogometu. Nisam se sjetio sačuvati loptu za uspomenu, ali spremio sam dres...

Priča o Dinu Skorupu poprilično je intrigantna, naime, ovaj perspektivni veznjak, koji može igrati na svim pozicijama u veznom redu, u dva je navrata bio dio prve momčadi Hajduka, ali nikad nije dobio priliku za službeni nastup.

- Moji su iz Maovica pored Vrlike, s nogometom sam počeo kao šestogodišnjak, i već s osam godina sam došao u Hajduk. Cijeli život sam proveo na Poljudu, prošao sve selekcije, igrao sam u generaciji s Teklićem, Nejašmićem, Domagojem Bradarićem... i jedino ja nisam nikad dobio priliku - otkriva nam Skorup i dodaje:

- Zahvalan sam treneru Mariju Despotoviću iz Hajdukove B momčadi koji me naučio jako puno stvari, on je uvijek bio uz mene u teškim trenutcima, kao i Zoranu Vuliću koji me prvi pozvao na seniorske treninge. Na žalost on je smijenjen prije nego li sam debitirao, a kasnije sam se ozlijedio i tek nakon šest mjeseci me Damir Burić vratio na seniorske treninge. No vrlo brzo je i on smijenjen...

Dolaskom Igora Tudora prošle zime Skorup je vraćen u Hajduk B, i više nije pozivan, pa je u prvenstvenoj stanci tražio razgovor s čelnim ljudima Hajduka kako bi se informirao o njihovim planovima.

- Nadao sam se da ću Hamzinim odlaskom dobiti priliku, ali nisam je dočekao i zato sam i tražio razgovor sa savjetnikom Marijom Stanićem i sportskim direktorom Ivanom Kepčijom, želio sam da mi otvoreno kažu hoću li dobiti priliku ili ne. Rekli su mi da je trenutačno u veznom redu velika konkurencija i da ću teško do prilike, i zbog toga sam prihvatio posudbu u Varaždin.  

Na posudbu Dino ne gleda kao na korak unatrag...

- Ovo je samo jedna mala prepreka u mojoj karijeri koju moram preskočiti da bih došao do konačnog cilja, a to je dres prvotimca Hajduka. Znam da sam spreman za to i za mene uopće nije pitanje hoću li se nametnuti i vratiti u Hajduk, nego kada, kad će se sve posložiti i kad ću pokazati ono što znam i mogu - samouvjeren je Skorup, kojemu su idoli Miki Rapaić i Zvone Deranja, a poput Deranje, poznatog po nadimku Popaj, i Dino ima zanimljiv nadimak:

- Zovu me Ljuti, vjerojatno zbog toga što imam 'mrku facu', ha, ha, ha... Iako, uopće nisam takav, općenito se teško naljutim... Gol bih posvetio obitelji i prijateljima koji su cijeli život uz mene, kao i navijačima Hajduka koji su me nastavili podržavati i sad, dok sam privremeno napustio Poljud.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Dinbavi18 24.09.2020.

    Jel itko zna s kakvom ekipom su igrali? Pa to je zadnja liga, decki koji se kedva skupe i prakticki ni ne treniraju. Pola ih je plus 100kg. I ne rugam im se, jer jbga amateri su. Al da se rade članci od nekakve pobjede profesionalca nad ekipom koja je u najnižoj ligi hr nogometa, to je smiješno. Čak su i pokazali nepoštovanje preka kolegama iz suprotne ekipe.

  • milimoji100 24.09.2020.

    Kao Dinamovac zelim decku sve najbolje. Ali Hajduk posudi igrace koji vise vrjede nego oni stranci.koje placaju i samaraju. Mlado ekipu mozes slozit, ako si sposoban. Hajduk je bio dobar Klub. Sad je nazalost nula. U Dinamo igraju ne Sam purgeri. Hajduk ima mlade Talente. Al ko vodi taj Klub?! Bit ce da je igrao stolni Tennis a ne nogomet. Ako hoces vodit nogometni Klub. Onda si morao i igrat ikad nogomet. Da se razumis u materiju.

  • dite_s_mora 23.09.2020.

    dino sritno ti! nadam se sa ces uskoro tako zabijat u dresu hajduka

Komentiraj...
Vidi sve komentare