To je to što me zanima!

Lineker: Čini li se to meni, ili je Benzema precijenjen napadač?

Gol svaku drugu utakmicu u momčadi poput Real Madrida nije ništa posebno. Solidan, ali ne i odličan napadač, napisao je Gary Lineker nakon utakmice Reala i Tottenhama
Vidi originalni članak

Bivši nogometaš između ostalih Barcelone i Tottenhama, a danas televizijski komentator i čovjek koji na Twitteru ima gotovo sedam milijuna pratitelja, Gary Lineker, nakon sinoćnje utakmice okomio se na Karima Benzemu.

- Čini li se to samo meni, ili je Benzema precijenjen igrač - napisao je Lineker na Twitteru te svoj zaključak potkrijepio statističkim podatkom:

- Gol svaku drugu utakmicu u momčadi poput Real Madrida nije ništa posebno. Solidan, ali ne i odličan napadač.

Benzema je sinoć protiv Tottenhama bio u prvoj postavi, igrao je do 76. minute kada ga je zamijenio Marco Asensio, i imao nekoliko solidnih prilika, no nije uspio zabiti Spursima.

Ove sezone Benzema je u osam utakmica za Real zabio dva gola, dok je prošle sezone za klub u 48 nastupa zabio 19 puta te imao devet asistencija. Kada pogledate brojke jasno je zašto Lineker smatra da je Benzema precijenjen igrač, ali nije naodmet ni podsjetiti da je Gary za Tottenham, s kojim je Real jučer igrao, nastupio 105 puta i zabio 67 golova, a za Barcelonu 103 puta i zabio 42 gola.

Na svoju objavu na Twitteru dobio je više od tisuću odgovora, a jedan od njih je i engleskog novinara koji se nije složio s njim, dok neki od navijača ismijavaju Realovu odluku da proda Moratu, a ostavi Benzemu.

- Ma Benzema je i više no dobar, ali nije među najboljima - odgovara Lineker.

 
Idi na 24sata

Komentari 53

  • deki87 18.10.2017.

    Benzema ima sve ono što nema ni jedna 9-ka, izvanredno kretanje, ima izvanrednu tehniku na kojoj bi mu pozavidjele mnogo jace 9-ke, zna tačno Ronaldovo kretanje, ali odavno on nema više ono što je najvažnije za njegovu poziciju. Tu osobinu kilera kao Levandovski, Kavani, Suarez koji je sada malo pao u formi i postavlja se pitanje da li je njegov broj pravi na leđima. Recimo Kejn je izuzetno trom igrač i protiv brzih stopera kao juče on ne može igrati, uvijek kasni. Ona jedina prilika za njega je jedna kolektivna greška odbrane, ali i on ima ono što nema Benzema, taj kilerski osjećaj. Sve je lako bilo dok je Ronaldo bio mlađi i trpao koga god je stigao, niko nije obraćao pažnju zašto Benzema ne zabija, ali sada kada je Ronaldo ispod svog nivoa sad treba prava 9-ka, jer ne vjerujem da će Benzema biti bolji, može biti samo lošiji. Čak je i Bejl kada uđe u formu opasniji od njega jer ima bolji kilerski osjećaj od njega, ali više je ozlijeđen nego što igra.

  • 18.10.2017.

    ne može se reći da je Benzema precijenjen, ova sezona mu je lošije počela, ali definitivno odličan nogometaš

  • tUp 18.10.2017.

    Benzema je dobar, kvalitetan napadac al ne dovoljno dobar za RM, ima odlicne kretnje na terenu al iz godine u godinu je zabijao i do dan danas je ostao u Realu na racun svojih suigraca koji su ipak jednu stepenicu bolji od njega.. al da nije dobar to se ne moze rec.. svak ima los dan... plus treba imat i srece

Komentiraj...
Vidi sve komentare