To je to što me zanima!

'Linija 172' Zagreb - Zaprešić: Dudu, Luka, Čarli i sad - Oršić

Izbornik Zlatko Dalić najavio je da ‘više neće zvati one koji ne igraju u klubu’. A to će vrlo vjerojatno otvoriti mjesto za Mislava Oršića koji je u dresu Dinama briljirao u Europskoj ligi
Vidi originalni članak

Autobusna linija 172 (Zagreb - Zaprešić) hrvatskom je nogometu dala niz sjajnih igrača, u Interu su se kalili Modrić, Ćorluka, Eduardo... I svi na kraju preko žutog dresa stigli do Dinama i reprezentacije. Svi su nakon dolaska u Zaprešić bili osporavani, pa su se svi iz Intera vratili u Dinamo.

Kako to obično kod nas biva; Modrić je bio preslabašan, Ćorluka trčao na petama, a Eduardo je bio mekan, bježao od duela. Lovren je bio “kikser”. Tih su im se dana tražile mane, rijetki su pričali o njihovim vrlinama.

A sad je “s linije 172” red na Mislava Oršića. Njega je nogometni put preko Zaprešića vodio do Italije, Slovenije i Azije, u međuvremenu nije dobio priliku u Rijeci, pa se na kraju vratio u HNL. Točnije, u Dinamo, gdje je nezaobilazni član početne postave. 
Matjaž Kek ga izuzetno cijeni, ali ga nije niti sekunde koristio u Rijeci.

Nikola Pokrivač poznaje ga odavno, o njemu ima visoko mišljenje, no Oršić ga je igrama u dresu Dinama i više nego ugodno iznenadio...

- Dinamo je dovođenjem Oršića napravio odličan posao, u Maksimiru su pronašli modernog, brzog i kvalitetnoga krilnog igrača. Dugo poznajem Mislava, nije me iznenadio ovakvim igrama ove sezone. Riječ je o karakternom igraču koji funkcionira u oba smjera, veliki je radnik, uz sve to realizator. Takvog igrača treneri vole - rekao je Matjaž Kek pa dodao:

- Svjestan sam da Mislav kod mene nije uopće igrao, to je bilo davno. On je stigao na ljetne pripreme, mi smo već imali formiranu momčad i nije se tu bilo jednostavno probiti u prvi plan. Sigurno je još napredovao u Aziji, sad je prevaga i u Dinamu. Svaka mu čast, želim mu da postane još bolji, takav dečko to zaslužuje.

Prve stepenice u igračkoj karijeri Mislava Oršića sjeća se i Nikola Pokrivač, bivši hrvatski reprezentativac, koji je s današnjim nogometašem Dinama u sezoni 2012/13. branio boje zaprešićkog Intera...

- Nisam ništa znao o Oršiću prije dolaska u Zaprešić, no brzo sam uvidio kako je kvalitetan igrač. On je u karijeri išao okolnim putem, za njega je to na kraju bio odličan izbor. Nisam ga imao prilike gledati po Aziji, malo me čak i iznenadio njegov dolazak u Dinamo, ali priznajem, dečko stvarno igra odlično - izjavio nam je Nikola Pokrivač pa dodao:

- Za mene je on danas jedan od trojice najvažnijih igrača Dinama, strašno je puno pridonio svim ovosezonskim uspjesima ‘modrih’. Igra odlično, a ako nastavi s ovakvim igrama, ne vjerujem da će se predugo zadržati u Maksimiru, na njegovu će stolu ubrzo biti jako puno ozbiljnih ponuda. Svaka mu čast, strašno je napredovao, doista je odličan igrač. I pravo, za mene možda i najveće, pojačanje ovog Dinama.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • nevjerni_vjernik 23.11.2018.

    U svakom slučaju...Bolji je i od Rebića i od Vlašića.

  • papilon100 23.11.2018.

    Orsic nije igrac vec igracina ima ono sto nema 12 od 24 hrvatskih reprezantivaca udarac brzinu i igra gore dole.Sigurno si nece noge strgat ako pukne loptu ko Kovacic a jedan na jedan sigurno prolazi bolje i od Kovacica i Pjace .Roga i jos njih puno.Ako jos zabije koji gol u evropskoj ligi onda se nema sto cekat vec treba odmah igrat jer bas takvog igraca nemamo.Usporedivat ga sa Caktasom koji se nazabio po Evropi i za kojeg statistika govori sama za sebe.Ako Orsic dobi sansu neka ga onda usporeduju i sa Kovacicem.Pjacom,Rogom ,Pasalicem makar i taj bas nije dobio sansu pa da vidimo ili je ili nije.Jedina steta sto decku nije dao sansu protiv najvecih Spanjolaca ,Engleza ja sam siguran da bi se bas tu dokazo.Meni je zao igraca popud Budimira koji meni super ali godine iako moramo birat samo izmedu klase a ne forsirat masu.Budimir bi mi igro barem 45 minuta

  • Simulacija_stimulacija 23.11.2018.

    A Petković ništa? Ajmo sve dinamovce s hrvatskom putovnicom u reprezentaciju. A nakon toga pomalo lokomotivine igrače.

Komentiraj...
Vidi sve komentare