Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
63 komentara

'Linija 172' Zagreb - Zaprešić: Dudu, Luka, Čarli i sad - Oršić

Izbornik Zlatko Dalić najavio je da ‘više neće zvati one koji ne igraju u klubu’. A to će vrlo vjerojatno otvoriti mjesto za Mislava Oršića koji je u dresu Dinama briljirao u Europskoj ligi

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
63 komentara

Autobusna linija 172 (Zagreb - Zaprešić) hrvatskom je nogometu dala niz sjajnih igrača, u Interu su se kalili Modrić, Ćorluka, Eduardo... I svi na kraju preko žutog dresa stigli do Dinama i reprezentacije. Svi su nakon dolaska u Zaprešić bili osporavani, pa su se svi iz Intera vratili u Dinamo.

Kako to obično kod nas biva; Modrić je bio preslabašan, Ćorluka trčao na petama, a Eduardo je bio mekan, bježao od duela. Lovren je bio “kikser”. Tih su im se dana tražile mane, rijetki su pričali o njihovim vrlinama.

A sad je “s linije 172” red na Mislava Oršića. Njega je nogometni put preko Zaprešića vodio do Italije, Slovenije i Azije, u međuvremenu nije dobio priliku u Rijeci, pa se na kraju vratio u HNL. Točnije, u Dinamo, gdje je nezaobilazni član početne postave. 
Matjaž Kek ga izuzetno cijeni, ali ga nije niti sekunde koristio u Rijeci.

Nikola Pokrivač poznaje ga odavno, o njemu ima visoko mišljenje, no Oršić ga je igrama u dresu Dinama i više nego ugodno iznenadio...

- Dinamo je dovođenjem Oršića napravio odličan posao, u Maksimiru su pronašli modernog, brzog i kvalitetnoga krilnog igrača. Dugo poznajem Mislava, nije me iznenadio ovakvim igrama ove sezone. Riječ je o karakternom igraču koji funkcionira u oba smjera, veliki je radnik, uz sve to realizator. Takvog igrača treneri vole - rekao je Matjaž Kek pa dodao:

- Svjestan sam da Mislav kod mene nije uopće igrao, to je bilo davno. On je stigao na ljetne pripreme, mi smo već imali formiranu momčad i nije se tu bilo jednostavno probiti u prvi plan. Sigurno je još napredovao u Aziji, sad je prevaga i u Dinamu. Svaka mu čast, želim mu da postane još bolji, takav dečko to zaslužuje.

Prve stepenice u igračkoj karijeri Mislava Oršića sjeća se i Nikola Pokrivač, bivši hrvatski reprezentativac, koji je s današnjim nogometašem Dinama u sezoni 2012/13. branio boje zaprešićkog Intera...

- Nisam ništa znao o Oršiću prije dolaska u Zaprešić, no brzo sam uvidio kako je kvalitetan igrač. On je u karijeri išao okolnim putem, za njega je to na kraju bio odličan izbor. Nisam ga imao prilike gledati po Aziji, malo me čak i iznenadio njegov dolazak u Dinamo, ali priznajem, dečko stvarno igra odlično - izjavio nam je Nikola Pokrivač pa dodao:

- Za mene je on danas jedan od trojice najvažnijih igrača Dinama, strašno je puno pridonio svim ovosezonskim uspjesima ‘modrih’. Igra odlično, a ako nastavi s ovakvim igrama, ne vjerujem da će se predugo zadržati u Maksimiru, na njegovu će stolu ubrzo biti jako puno ozbiljnih ponuda. Svaka mu čast, strašno je napredovao, doista je odličan igrač. I pravo, za mene možda i najveće, pojačanje ovog Dinama.

Naši partneri pišu
Message