To je to što me zanima!

Lino Červar: Da se sad vratim u reprezentaciju? Nema šanse

Ugovorom sam vezan za skopski Metalurg i već 19. srpnja odlazim na pripreme u Srbiju, ne dolazi u obzir povratak, rekao je Lino Červar nakon EP-a na pijesku
Vidi originalni članak

Gledajući kako Hrvoje Horvat i Vlatka Šamarinec, kapetani muške i ženske reprezentacije Hrvatske, podižu veliki zlatni tanjur za europske prvake u rukometu na pijesku, Lino Červar, bivši hrvatski izbornik, nije mogao ne prisjetiti se sličnih trenutaka kada smo postali svjetski prvaci u Portugalu 2003. te olimpijski pobjednici u Ateni 2004. godine.

– Povratak u reprezentaciju? Ma kakvi. Ugovorom sam vezan za skopski Metalurg i već 19. srpnja odlazim na pripreme u Srbiju - rekao je Lino Červar, koji je finalne utakmice EP-a na umaškom stadionu Stella Maris pratio u starom društvu – Sandi Šola, predsjednik HRS-a, Zoran Gobac, dopredsjednik, Damir Poljak, glavni tajnik, i Slavko Goluža, današnji izbornik.

Može li se Lino barem pojaviti u ulozi savjetnika na sljedećem EP-u u Srbiji?

– Ni to – bio je jasan Červar.

Hrvoje Horvat na pješčanom terenu i Hrvoje Horvat na tribinama. I to u isto vrijeme. Nemoguće? Moguće, i te kako.

– Mnogi se bune i mnogima nije jasno, ali eto, sin se zove kao i ja – rekao je Hrvoje Horvat stariji, nekadašnji sjajni rukometaš bjelovarskog Partizana koji je s reprezentacijom bivše Jugoslavije osvojio zlato na OI u Münchenu 1972. godine.

– U moje vrijeme rukomet na pijesku nije bio ni ideja – istaknuo je Horvat koji se igrao s unučicom Tarom.

Na završnom partyju u klubu Jimmy Woo rasplesalo se pjeskaško društvo, a najatraktivnije su bile naše reprezentativke.

Posebnu pozornost svojim je izgledom privlačila najmlađa Josipa Vidović.

– Tako mi je dobro ovdje da sam odlučila ostati u Istri dulje vrijeme. Naime, potpisala sam za pulsku Arenu – istaknula je.

Vladimir Canjuga, izbornik ženske dvoranske reprezentacije, također je pratio završnicu EP-a.

Je li se Ivana Lovrić, koju ste izostaviti s posljednjih akcija, nametnula? Hoće li biti u kadru za SP u Brazilu?

– Ne znam. Pijesak je nešto drugo. Vidjet ćemo – izvlačio se Canjuga. No, Ivana je već osvojila zlatnu medalju, pa makar i na pijesku, a Canjuga će do zlata u Brazilu morati napraviti nekoliko čuda...

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Iveq 15.07.2011.

    Lino koji ti kurac ? Da bog nikad ni ne došao u repku seronjo jedan

  • Morska zvijezda_619 13.07.2011.

    Mislili su da nam Červar netreba i prevarili su se... nebi se ni ja vratila na njegovom mjestu... On je taj koji je doveo ovu repku do samog vrha... :)

  • 11.07.2011.

    Ovi "omladinci" , njegovi dojucerasnji igraci, su malo podcjenili Cervara. Mislili su da mogu bolje, ako ga izguraju iz reprezentacije. Proci ce godine, do osvajanja, kojeg zlata, srebra,.... hitno treba naci novog Cervara, jer ovaj nije valjda lud da se vrati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare