To je to što me zanima!

Lino Červar: Stariji sam od Balića i od njega znam više

Nas dva smo tvrdoglavi, ali treba ga kritizirati kad je zaslužio, i ne može me nitko zaustaviti kad nešto imam za reći, objasnio je izbornik Červar
Vidi originalni članak

Lino Červar, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, nakon osvajanja srebra na Europskom prvenstvu u Austriji nije došao u Hrvatsku, već je produžio za Skopje u kojem trenira Metalurg. Iz Skopja se javio u 'Otvoreno', emisiju HTV-a.
- I dan nakon drugog mjesta sam sretan i ponosan, rukomet je opet dokazao da je najkvalitetniji hrvatski kolektiv. Nedostajalo nam je iskustva, platili smo ceh mladosti, no veseli utisak koji smo ostavili, koji obećaje, pred ovim dečkima je budućnost - rekao je Lino i dodao:
- Riskirao sam kad sam sa tako mladom momčadi otišao na prvenstvo no ne kajem se, jer je od koristi za budućnost našeg rukometa.
Červar je demantirao da u Zagreb nije došao zbog svađe s nekim od igrača, odnosno zbog svađe sa Balićem na utakmici protiv Francuza:
- 'Dobronamjerni' se ne trebaju sekirati, oni ne mogu srušiti naš odnos. Morao sam u Skopje na trening i nisam mogao razočarati ljude u klubu. Balić je vrhunski igrač i bio je najbolji na prvenstvu, bio je lider. Nas dva smo tvrdoglavi i ne može me nitko zaustaviti kad nešto imam za reći, treba ga i kritizirati kad je zaslužio. Ja sam stariji i imam više znanja od njega.
Lino se potom obrušio na novinare koji su stvorili 'klimu' protiv njega:
- Zbog ideje sam dao ostavku, jer ideja stvara viziju, a ljudi su bili protiv te vizije, točnije mediji. No, svejedno trebaju ljubiti našu djecu. Novinari moraju znati da nisam toliko neupućen u novinarstvo, 10 godina sam bio glavni urednik jednog lokalnog lista i znam da oni imaju dvojbu jer moraju slušati nadređene, a ne savjest. Da slušaju savjest nikad to ne bi pisali.
Izbornik nije bio konkretan kod odgovora na pitanje koga je psovao nakon utakmice protiv Danske, ali je bio konkretan na pitanje o mogućnostima Hrvatske na Olimpijskim Igrama u Londonu koje se održavaju za dvije godine:
- Mi smo sad već al pari s Francuzima, a uvjeren sam da u Londonu možemo osvojiti zlato - zaključio je.
Lini je ugovor sa Savezom pri kraju i ostaje za vidjeti da li ostaje kapetan rukometnog broda.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • nonana3 03.02.2010.

    i lini i balicu svaka cast najbolji ste..........bice jos finala koja ce bit zlatna.

  • pveraja1 02.02.2010.

    Dugo

  • user_41152 02.02.2010.

    ma šta vi pričate, Lino je car, ali nadam se da će Balić biti bolji od njega

Komentiraj...
Vidi sve komentare