To je to što me zanima!

Lino je na sto muka: 'Nikad nam nije bilo teže do sada’

Naši rukometaši desetkovani počinju Europsko prvenstvo u AustrijI. Danas će protiv Norveške igrati bez važnih igrača, no oni idu po dva boda
Vidi originalni članak

Ovo je deseti, jubilarni nastup naše reprezentacije na velikim natjecanjima. U mojemu madatu bili smo na četiri svjetska prvenstva, tri europska i dvojim Olimpijskim igrama. Igor Vori i Ivano Balić su predvodnici. Imamo najmlađu reprezentaciju na EP-u u Austriji i to nam je najveći motiv jer nikad nismo bili u težoj situaciji, rekao je na kraju priprema za EP Lino Červar i dodao:
- Maksimalno smo koncentrirani na prvu utakmicu, protiv Norvežana. No spremni smo i za druge protivnike, Ukrajinu i Rusiju. Cilj je izboriti prolazak u drugi krug.
Istaknuo je Lino i reprezentacije koje vidi kao favorite EP-a.
- Španjolska je, uz Francusku, jedan od najvećih favorita. Možemo govoriti i o Srbiji, Danskoj... No svako je europsko prvenstvo puno jače od svjetskog, veća je koncentracija kvalitetnih reprezentacija i praktički nema slabog protivnika. Stoga je smiješno kad ponekad nismo zadovoljni ako nismo prvi jer su to sve stvarno jake reprezentacije.
Najbolji igrač prošlog SP-a u Hrvatskoj 2009., Igor Vori, optimističan je.
- Imamo puno problema s ozljedama, no baš bi to trebao biti dodatan motiv mladim igračima na ovom EP-u. Dobro smo radili na pripremama, odigrali tri utakmice i mislim da se sve to pokazalo odličnim - kaže naš pivot i dodaje kako je važno dobiti Norvežane:
- Prva je utakmica bitna jer ako izgubiš, u ekipu se uvuče nervoza i onda sve može krenuti naopačke. Ne smijemo si to dopustiti...

MEDALJE ĆE NOSITI NEKI NOVI KLINCI

IGOR VORI NEZAMJENJIV U NAPADU I U OBRANI
Na SP-u u Hrvatskoj 2009. proglasili su ga najboljim igračem. Od njega i u Austriji očekujemo da gine u obrani i zabija u napadu. Nikad nije razočarao, dapače.

IVANO BALIĆ ZAUSTAVITI GA MOGU SAMO BOLNA LEĐA
Vođa hrvatske repke, dirigent na terenu i izvan njega. Kreativac koji potezima izluđuje protivnike. Ako ga ne ukoče leđa, nitko ga neće zaustaviti.

BLAŽENKO LACKOVIĆ RANA NA RUCI NEĆE MU SMETATI
Slaveći sinovo rođenje, Lac je nezgodno pao i rasjekao dlan lijeve ruke. Nasreću, “haubica iz Marofa” šutira desnom rukom, te će biti naš najveći šuterski adut na EP-u.

MARKO KOPLJAR ON JE BUDUĆNOST RUKOMETA
Visok 210 centimetara, šutira s “trećega kata”. Ima nezahvalnu ulogu jer pokriva poziciju Pere Metličića, no Červar tvrdi kako je on budućnost našeg rukometa.

JAKOV GOJUN IMA SNAGU KOJOM ĆE DRŽATI OBRANU
Uz Kopljara i Vorija činit će zid dvometraša u našoj obrani. Čeka ga velika borba s puno iskusnijim igračima, no Gojun je već pokazao da ima dovoljno čvrstine i snage.

IVAN ČUPIĆ NJEGOVE LOPTE GOLMANI NE MOGU BRANITI
Gubitak prsta lijeve, pucačke, ruke, nimalo mu ne smeta. Čupko igra još i bolje. S desnoga krila izludit će svakoga golmana, kontre i sedmerce da ni ne spominjemo.

MIRKO ALILOVIĆ HOBOTNICA NA NAŠEM GOLU
Kad “poludi”, Mirko skida i nemoguće. Svaku obranu proživljava vrlo emotivno, a time daje i dodatnu snagu suigračima.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • nenooo4 19.01.2010.

    vedran_zg ima pravo, treba ju ta dvojca proigrati i nema straha. Trebaju pustiti ruku i krenuti šutirati,imaju nebeske visine a vjerujem da i prave bombe.Idemo!!!!!

  • vedran_zgb 19.01.2010.

    nama je na početku svakog prvenstva najteže a ispadne uvijek više manje dobro...ako proigraju gojun i kopljar onda nema problema, njih dvojica su ključni po meni

  • slavonac 91 19.01.2010.

    samo naprijed,sa srcem pa kako bude!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare