To je to što me zanima!

Lionel Messi kao Michael Jordan iz najboljih dana

Najbolji igrač Barcelone ove je sezone dao osam golova u Ligi prvaka i prvi je strijelac natjecanja. Još impresivniji je podatak o njegovoj preciznosti
Vidi originalni članak

Barcelona je ove sezone u Ligi prvaka zabila 30 golova u 12 utakmica. Prosjek vrlo dobar, više od 2,5 gola po utakmici. Nema sumnje, najbolji je to dokaz koliko atraktivno, lepršavo i napadački igra ponos Katalonije. Problem je nastao kada su se susreli s Chelseajem u polufinalu. Na Nou Campu nisu ni zabili ni primili, na Stamford Bridgeu primili su jedan, mogli još pet-šest, pa zabili 'sa zvukom sirene'.
I nije to slučajno, Barca već godinama ima puno problema kada se sudare s Englezima. U pariškom finalu 2006. pobijedili su Arsenal 2-1 i uzeli naslov. Od tada pa do ovog finala s Manchester Unitedom osam su puta igrali protiv engleskim momčadi. Nisu često gubili, ali ni dobivali. Sasvim konkretno, Barcelona je u posljednje tri utakmice dobila samo jednu (?!) utakmicu u okršaju s Englezima.
Velika šansa u Rimu će biti Leo Messi. Omaleni Argentinac najbolji je strijelac Lige prvaka, osam je puta zabijao ove sezone. Ali pazite ovo: Messi je okvir gola pogodio 11 puta! Sjajan učinak, 88 posto šuta, čime se ne mogu pohvaliti ni košarkaši. Messi kao nogometni Michael Jordan? Nije daleko od toga. Ako njegova lopta ide u gol, golmani najčešće mogu samo - zapljeskati. Usporedbe radi, Cristiano Ronaldo prema golu je pucao 53 puta. U okvir je pogodio 32 puta, a zabio četiri gola.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Trollaš_me 27.05.2009.

    ali ipak englezi su englezi sretni idioti

  • The pope 27.05.2009.

    Ronaldu treba 5 puta više udaraca na gol, od toga 3 puta vise puca u okvir da zabije upola manje golova od messija....Čak i statistika govori svoje, riječi su suvišne....

Komentiraj...
Vidi sve komentare