To je to što me zanima!

Dinamo bez Kastratija na Šerif: Moldavci mu ne daju vizu jer ne priznaju Kosovo kao državu!

Zanimljivo, niti Rusija ne priznaje Kosovo kao državu, ali je Lirim Kastrati bez ikakvih problema dobio rusku vizu uoči gostovanja Dinama kod CSKA Moskve ili Krasnodara...
Vidi originalni članak

Dinamo će u prvoj utakmici playoff faze Lige prvaka najvjerojatnije biti bez Lirima Kastratija. Ne, hitronogi krilni igrač Dinama nije ozlijeđen, već su mu Moldavci uskratili vizu za ulazak u državu?! Razlog? Moldavija i dalje ne priznaje Kosovo kao državu, pa su njemu kao državljaninu Kosova odlučili zabraniti ulazak u državu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Cijela priča upada u sferu "vjerovali ili ne", predstavnici Uefe godinama svim silama pokušavaju udaljiti politiku od nogometa, ali i to im očito ne uspijeva. Pa se politika na jako čudan način još jednom uplela u najljepšu sporednu stvar na svijetu.

Malo je reći kako su u Maksimiru ostali šokirani ovom odlukom Moldavaca. Podsjetimo, niti Rusija ne priznaje Kosovo kao državu, ali je Lirim Kastrati bez problema dobio rusku vizu za gostovanja u Moskvi ili Krasnodaru.

- GNK Dinamo izražava žaljenje zbog činjenice da moldavska država još uvijek nije uvažila našu zamolbu za izdavanje vize našem igraču Lirimu Kastratiju, inače državljaninu Kosova. U intenzivnom smo kontaktu s nadležnima u UEFA-i i u nacionalnom savezu Moldavije. Nadamo se da bi naša nastojanja mogla dovesti do pozitivnog rješenja ovog problema - izjasnio se hrvatski prvak.

Dinamo se još nikada nije susreo s ovakvim slučajem, pitanje je i kako će se "modri" postaviti u ovom slučaju. Lirim Kastrati za sada je "back up" Luki Ivanušecu na desnoj strani, za tu poziciju još konkurira Dario Špikić, a mogu je pokriti još Luka Menalo ili Duje Čop.

No, Dinamo je jednako tako nekog igrača s Kosova mogao platiti 10-ak milijuna eura, pa mu taj isti ne bi imao pravo nastupati u ključnoj utakmici sezone, dvoboju koji im može donijeti i više od 20 milijuna eura!

Idi na 24sata

Komentari 150

  • Samarsa 14.08.2021.

    Pravoslavna posla 😂😜

  • Dubrava67 14.08.2021.

    Znači, Dinamo ima igrača više? Ta je Kastrati ionako samo smetalo na terenu.

  • Nexe 13.08.2021.

    Da vidimo dali je UEFA dosljedna svojim pricma o mijesanju politike u sport. Sve drugo osim 3:0 za dinamo je, politika.

Komentiraj...
Vidi sve komentare