To je to što me zanima!

Livaja: Moramo ostaviti kostur momčadi koji je tu i pojačati se

Imamo mi dosta mladih igrača, nadam se da neće izgorjeti u želji. Pokazali su u ovo zadnje vrijeme kad su dobili priliku da su je iskoristili na pravi način, rekao je Livaja
Vidi originalni članak

Hajduk je slavio protiv Šibenika (3-0) u posljednjoj utakmici ove sezone, a taj susret bio je poseban za Marka Livaju. Hajdukov velemajstor je po stoti put obukao najdraži dres i drugu sezonu zaredom postao najbolji strijelac HNL-a. Službenu nagradu neće dobiti, ali one za najboljeg igrača lige dovoljno su priznanje.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Svim silama htio je zabiti gol na svome Poljudu i zahvaliti navijačima na sjajnoj podršci kroz cijelu sezonu, ali nije uspio. Gol u prvom poluvremenu poništen mu je zbog zaleđa. 

Ako se itko i brinuo, sve brige odagnao je sam Livaja nakon osvajanja Kupa. I sljedeću sezonu ostat će na Poljudu, a da se njega pita, tu bi karijeru i završio. 

- Dominirali smo od početka, stvarali šanse, poništen nam je i gol, mislim da smo kontrolirali utakmicu svih 90 minuta, bila je to jedna dobra utakmica za kraj sezone - rekao je Livaja nakon pobjede.

Šteta poništenog gola, bio bi vam 20. ove sezone?

- Mislim da smo mi to dobro odigrali kao momčad, a sve ostalo je manje važno, ne opterećujem se golovima, važno je da igramo kao momčad dobar nogomet.

Bilo je posebno emotivno zbog Subašićevog oproštaja?

- I ja sam počeo razmišljati kako to brzo prođe karijera i kako će izgledati moj oproštaj... Ali sve u svemu mislim da može biti sretan, dao je dosta hrvatskom nogometu, pa i u Francuskoj, može biti ponosan na sve što je napravio. Svaka mu čast... Ja sam s njim igrao u Hajduku 2010. godine i sada, ove zadnje dvije sezone, tako da mi je drago zbog njega da se oprostio na ovako lijep način.

Suba odlazi, a neki novi mladići dolaze, jedan od njih je Roko Brajković kome ste asistirali za gol?

- Imamo mi dosta mladih igrača, nadam se da neće izgorjeti u želji. Pokazali su u ovo zadnje vrijeme kad su dobili priliku da su je iskoristili na pravi način. I oni su svjesni da imaju mjesta za napredovanje i nadam se da će napraviti dodatni iskorak u sljedećoj sezoni i dati još veći doprinos.

Hajduk je imao svoje probleme tijekom sezone, ali na kraju se posložio. Leko je uigrao momčad, a obranu pretvorio u beton. Splićani su sezonu završili s nizom od osam utakmica bez primljenog gola. Kup je tu, ali zna se što je Livajina najveća želja i zbog čega se vratio. Za nešto povratak titule na Poljud, morat će čelnici zasukati rukave i dovesti pojačanja koja će podignuti kvalitetu.

- Ostaviti kostur momčadi koji je tu, nadopuniti ga u prijelaznom roku... Tek je završila sezona, dosta je još vremena da se slegnu dojmovi i razmisli o svemu, da se vidi gdje smo griješili i kako da se posložimo da to bude još i bolje.

Idi na 24sata

Komentari 66

  • pomocni tockovi 29.05.2023.

    Nek skauti idu na cipar i u kirgistan

  • zakućuspreman 29.05.2023.

    Marko"usr. si i šefa i stanicu" HŽV!

  • Crni1021 29.05.2023.

    Napad na nove fritule

Komentiraj...
Vidi sve komentare