Obavijesti

Sport

Komentari 66

Livaja: Moramo ostaviti kostur momčadi koji je tu i pojačati se

Livaja: Moramo ostaviti kostur momčadi koji je tu i pojačati se

Imamo mi dosta mladih igrača, nadam se da neće izgorjeti u želji. Pokazali su u ovo zadnje vrijeme kad su dobili priliku da su je iskoristili na pravi način, rekao je Livaja

VIDEO

Hajduk je slavio protiv Šibenika (3-0) u posljednjoj utakmici ove sezone, a taj susret bio je poseban za Marka Livaju. Hajdukov velemajstor je po stoti put obukao najdraži dres i drugu sezonu zaredom postao najbolji strijelac HNL-a. Službenu nagradu neće dobiti, ali one za najboljeg igrača lige dovoljno su priznanje.

Pokretanje videa...

VIDEO Postoji li originalniji suvenir? Navijači utrčali na poljudski teren pa uzeli - gol! 00:35

Svim silama htio je zabiti gol na svome Poljudu i zahvaliti navijačima na sjajnoj podršci kroz cijelu sezonu, ali nije uspio. Gol u prvom poluvremenu poništen mu je zbog zaleđa. 

Split: Danijel Subašić u suzama se oprostio od nogometa, Torcida mu poslala poruku

Ako se itko i brinuo, sve brige odagnao je sam Livaja nakon osvajanja Kupa. I sljedeću sezonu ostat će na Poljudu, a da se njega pita, tu bi karijeru i završio. 

- Dominirali smo od početka, stvarali šanse, poništen nam je i gol, mislim da smo kontrolirali utakmicu svih 90 minuta, bila je to jedna dobra utakmica za kraj sezone - rekao je Livaja nakon pobjede.

Šteta poništenog gola, bio bi vam 20. ove sezone?

- Mislim da smo mi to dobro odigrali kao momčad, a sve ostalo je manje važno, ne opterećujem se golovima, važno je da igramo kao momčad dobar nogomet.

Split: Navijači dočekali igrače Hajduka na Poljudu nakon osvojenog nogometnog Kupa

Bilo je posebno emotivno zbog Subašićevog oproštaja?

- I ja sam počeo razmišljati kako to brzo prođe karijera i kako će izgledati moj oproštaj... Ali sve u svemu mislim da može biti sretan, dao je dosta hrvatskom nogometu, pa i u Francuskoj, može biti ponosan na sve što je napravio. Svaka mu čast... Ja sam s njim igrao u Hajduku 2010. godine i sada, ove zadnje dvije sezone, tako da mi je drago zbog njega da se oprostio na ovako lijep način.

Suba odlazi, a neki novi mladići dolaze, jedan od njih je Roko Brajković kome ste asistirali za gol?

- Imamo mi dosta mladih igrača, nadam se da neće izgorjeti u želji. Pokazali su u ovo zadnje vrijeme kad su dobili priliku da su je iskoristili na pravi način. I oni su svjesni da imaju mjesta za napredovanje i nadam se da će napraviti dodatni iskorak u sljedećoj sezoni i dati još veći doprinos.

Split: Navijači dočekali igrače Hajduka na Poljudu nakon osvojenog nogometnog Kupa

Hajduk je imao svoje probleme tijekom sezone, ali na kraju se posložio. Leko je uigrao momčad, a obranu pretvorio u beton. Splićani su sezonu završili s nizom od osam utakmica bez primljenog gola. Kup je tu, ali zna se što je Livajina najveća želja i zbog čega se vratio. Za nešto povratak titule na Poljud, morat će čelnici zasukati rukave i dovesti pojačanja koja će podignuti kvalitetu.

- Ostaviti kostur momčadi koji je tu, nadopuniti ga u prijelaznom roku... Tek je završila sezona, dosta je još vremena da se slegnu dojmovi i razmisli o svemu, da se vidi gdje smo griješili i kako da se posložimo da to bude još i bolje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka