To je to što me zanima!

Livaković zbog ozljede otpao za Slovačku: Tko će ga zamijeniti?

Izbornik Zlatko Dalić u velikim je problemima jer je ostao bez prvog golmana Dominika Livakovića za utakmicu protiv Slovačke u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022.
Vidi originalni članak

Prvi golman hrvatske reprezentacije Dominik Livaković otpao je za večerašnju utakmicu protiv Slovačke koja se igra od 20:45, a izbornik Zlatko Dalić mora odlučiti hoće li ga zamijeniti Simon Sluga ili Ivica Ivušić.

POGLEDAJTE VIDEO: Livaković proslavio rođendan

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Livaković je sinoć zbog obnovljene ozljede mišića napustio posljednji trening uoči kvalifikacijske utakmice koja se igra u Bratislavi, a hoće li se danas pojaviti na terenu odlučit će se nakon još jednog pregleda nekoliko sati prije utakmice. 

Na konferenciji za medije Dalić je rekao da problem s ozljedama ima samo Gvardiol, ali ubrzo su ga sustigle nove loše vijesti nakon što se Livi na početku treninga uhvatio za mišić i napustio teren. 

PROBLEMI Gvardiol otpao i za Slovačku, Livaković napustio trening!

- Obavit će još jedan pregled, pa ćemo znati - rekao je tada glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Fizioterapeuti i liječnici nisu uspjeli osposobiti Livakovića za Slovačku, ali ostao je s momčadi te postoji šansa da će se oporaviti do utakmice sa Slovenijom koja se igra na Poljudu. 

Ljestvicu skupine H u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru predvode Rusija i Hrvatska s po sedam bodova dok su Slovaci remijem protiv Slovenije zadržali treće mjesto. 

- Čeka nas drugačija utakmica u odnosu na Rusiju jer su iza Slovaka i nas teški susreti i naporna putovanja pa je bilo malo vremena za odmor i pripremu nove utakmice. Slovaci su u Sloveniji u drugom dijelu bili bolji, više trčali, imali više boljih prilika. Malo su promijenili sustav igre, igraju s više napadača, ali protiv Slovenije su malo zakazali u realizaciji. Čeka nas teška utakmica i pritom ne treba spominjati naše međusobne utakmice prije dvije godine. Situacija je drukčija, Slovačka se posložila, ima ambiciju i bit će nam neizvjesno i teško - rekao je Dalić. 

Livaković je do sada 26 puta čuvao hrvatsku mrežu, a njegove zamjene nemaju baš puno reprezentativnog iskustva. Sluga, inače golman engleskog drugoligaša Lutona, na golu je bio tri puta dok Osijekov golman Ivušić čeka debi. 

 

Idi na 24sata

Komentari 56

  • Mata10 04.09.2021.

    Bit će sramota ako Ivušić nije na golu. Prošle godine je bio rame uz rame Livakoviću a ni ove godine nije ništa gori od Livakovića.

  • 04.09.2021.

    Kalinic😂😂😂

  • GNKDALTON 04.09.2021.

    Livii ne brani znači nećemo primit gol ,ne igra guardiol nećemo primit gol,još nek lovren ne igra i nema gola slovaka

Komentiraj...
Vidi sve komentare