To je to što me zanima!

Na korak do četvrtog pretkola: Sammir zabio za veliko slavlje!

Dinamo je u prvoj utakmici 3. pretkola pobijedio Helsinki 2-1. Poveli su Finci nakon pogreške Kelave. Dinamo je izjednačio autogolom Rafinhe, a Sammir zabio za 2-1
Vidi originalni članak

Dinamo je pred vratima posljednjeg 4. pretkola koje vodi u toliko željenu Ligu prvaka. Nije to bila bajna predstava aktualnih prvaka Hrvatske, no iz Finske se vraćaju s rezultatom s kojim će teško ispasti. No slično je prošle godine bilo i sa Šerifom, a svi znamo kako je to završilo.

Utakmica nije mogla gore početi. Ivan Kelava napravio je nevjerojatnu pogrešku istrčavši po loptu na rub 15 metara. Sve je iskoristio Ring i zabio za 1-0.

No samo pet minuta kasnije sreća je pomazila "modre". Beqiraj je ošrto ubacio, a nesretni Rafinha pogodio je svoju mrežu. Dinamo je, ni kriv ni dužan, izjednačio.

Vidjelo se da nije to prava predstava Jurčićevih igrača, nije bilo mašte u igri, Badelj i Sammir nisu mogli ništa, Krstanović i Beqiraj također, i činilo se kako je 1-1 odličan rezultat za uzvrat.

A onda konačno nešto od Dinama. Sammir, Rukavina i Badelj izmijenili su par dodavanja, Rukavina je iz prve izbacio Sammira pred golmana finske momčadi, a Brazilac je mirno zabio za konačnih 2-1. Proslavio je gol Sammir na način da nije teško shvatiti kome ga je posvetio. Prije 22 dana dobio je prvog sina, Noaha.

- Noah je najbolje što sam napravio u životu. Zbog njega ću postati novi čovjek. To mi je nova motivacija da što bolje radim kako bih mu omogućio što bolji život - rekao je tada Sammir.  A otac je sad zabio za svog sinčića.

Dinamov golman Ivan Kelava je nakon pogreške na početku utakmice imao nekoliko sjajnih obrana u nastavku kojima je spasio klub i igrače, ali i isprao ljagu s one početničke pogreške u 14. minuti.  To mora što prije zaboraviti, zaboraviti i ne ponoviti.

Dinamo ima sjajan rezultat koji nije toliko plod igre, koliko sreće i jačine momčadi. "Modri" su bolji i koliko god se pokušavalo uzdizati Helsinki, prosječna je to momčad koja bi u HNL-u vjerojatno držala sredinu ljestvice.

3. pretkolo Lige prvaka:

Helsinki - Dinamo 1-2 (Ring 14 / Rafinha 19, Sammir 75)

Idi na 24sata

Komentari 177

  • JosipaMaritnović 07.10.2011.

    bravo

  • doom 29.07.2011.

    Prvo bi htio naglasiti da zelim da sva tri kluba dođu čim dalje,kaj mene osobno muci Dinamo i Hajduk su uzasno medijski eksponirani, pa i Varteks je hrvatski klub koji je sve do sad dobro odigral utakmice,ali mali skoro pa nikakvi odlomcic za njega mislim da to nije posteno prema hrvatskom klubu Varteks koji se isto uz rame bori sa dinamom i hajdukom za europu!?!?!

  • pošq 28.07.2011.

    hvala na ispravku ***admin***

Komentiraj...
Vidi sve komentare