To je to što me zanima!

'Redsi' nanijeli Chelseaju drugi poraz na Stamford Bridgeu

Liverpool je u 12. kolu Premiershipa iznenadio Chelsea. 'Redsi' su s 2-1 bili bolji od domaćina kojima je to drugi uzastopni poraz na domaćem terenu u prvenstvu
Vidi originalni članak

U velikom derbiju 12. kola engleskog nogometnog prvenstva Liverpool je trijumfirao na Stamfrod Bridgeu protiv Chelseaja s 2-1 golom Glena Johnsona iz 87. minute.

Chelseaju je to drugi ovosezonski domaći poraz i drugi uzastopni nakon što ih je u njihovom dvorištu u 10. kolu "torpedirao" Arsenal s 5-3.

Chelsea je bolje otvorio susret i bio je opasnija momčad u prvih 20-ak minuta, dok je Liverpool svoju priliku tražio iz protunapada. Na kraju su "redsi" strpljivo dočekali jednu pogrešku nekog od igrača "bluesa", a tragičar je bio John Obi Mikel koji je izgubio loptu ispred vlastitog šesnaesterca. Kradljivac je bio Craig Bellamy koji je prvo odigrao dupli pas sa Luisom Suarezom, a potom uposlio Maxija Rodrigueza koji je ostavio Petra Čecha na krivoj nozi i poslao loptu u mrežu.

U nastavak je Chelsea ušao odlučniji, a kvalitetniju igru okrunio je golom u 55. minuti. Strijelac je bio Daniel Sturridge iz neposredne blizine. Većinu poslao odradio je zapravo Florent Malouda koji je krasno prošao i ubacio loptu s lijeve strane na rub peterca dok je Sturridge morao tek postaviti nogu i gurnuti loptu u nebranjenu mrežu.

Susret je sjajnom individualnom akcijom riješio Glen Johnson. Primio je loptu desni bek Liverpoola iskosa s desne strane, malo izvan šesnaesterca i sjurio se prema golu. Nisu ga uspjela omesti dvojica igrača Chelseaja i ovaj je prizemnim udarcem ljevicom u dalji kut prevario Čecha za drugu uzastopnu pobjedu Liverpoola na Stamford Bridgeu. Johnsonu je to bio prvi ovosezonski gol u tek petom premierligaškom nastupu.


Premierliga, 12. kolo:

Chelsea – Liverpool 1-2 (Sturridge 55 / Rodriguez 34, Johnson 87)

Idi na 24sata

Komentari 42

  • ronaldo-united 20.11.2011.

    Cestitam svim navijacima Liverpoola na pobjedi.Volio bi da Liverpool igra Ligu Prvaka jer bez vas Liga Prvaka nije ista...

  • Gerro 20.11.2011.

    predivan osjecaj :))))) al ne kiksat onda na malim tekmama !!! ajmo dalje :)) sljedeca vs city :)) vrijeme je da im dode prvi poraz :)) prosle godine su nastradali 3-0 .)) zas nebi i ove :)

  • marsonia 20.11.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare