To je to što me zanima!

Liverpool pobijedio Swansea u uspavanci, Arsenal remizirao

Momčad Jurgena Kloppa pobijedila je Swansea na Anfieldu 1-0, a Arsenal je remizirao s Norwichem u gostima 1-1. Alexis Sanchez igru je napustio zbog ozljede
Vidi originalni članak

Liverpool je u sklopu 14. kola engleske Premier lige dočekao velški Swansea na Anfieldu. U "uspavanci na Anfieldu" slavio je domaćin, a utakmicu su obilježila dva povratka ozlijeđenih igrača - kapetana Jordana Hendersona i sklonog ozljedama Daniela Sturridgea .

Momčad Garyja Monka je nakon osvajanja rekordnih bodova prošle sezone loše ušla u ovosezonsko prvenstvo i nikako ne može pronaći pravu formu. S druge strane, Liverpool je dao otkaz Brendanu Rodgersu i zaposlio Jurgena Kloppa , koji je koliko toliko uspio prodrmati 'redse'.

Povratak Hendersona i Sturridgea

'Redsi' jesu bili bolji i zasluženo su pobijedili, ali očekivali smo više od ove utakmice. Liverpool je dominirao u posjedu, vezao dodavanja i pokušavao nešto prema naprijed, ali sve je to bilo jalovo. Da nije bilo penala u 62. minuti , utakmica bi završila onako kakva je i bila: 0-0. Inače, bio je ovo 135. penal za Liverpool u povijesti Premier lige. Niti jedan klub nije imao toliko penala. Za pobjedu i važna tri boda zabio je James Milner , dokapetan Liverpoola, a ubrzo je kapetansku traku morao predati. Nakon dva mjeseca izbivanja na teren se vratio Jordan Henderson , a navijači Liverpoola će utakmicu pamtiti i po, tko zna kojem, povratku na teren napadača Daniela Sturridgea . Novo višestruko veselje za Kloppa i navijače Liverpoola. Dejan Lovren je odigrao cijelu utakmicu danas i bio je izvrstan.

Arsenal prosuo bodove kod Norwicha

Čini se da Mesut Ozil igra sezonu života. Mogli bismo to reći i za dane u Real Madridu, sjajne asistencije Cristianu Ronaldu kojeg je mogao i žmirećki pronaći. Ali unatoč odličnim utakmicama u Realu, ipak bismo utvrdili da Ozil igra sezonu života u Arsenalu. Glavni je pokretač 'topnika' (uz Alexisa Sancheza ), razigravač, zabija, vodi svoju momčad... No ne može njemački reprezentativac sve sam. Sami podatak da je Ozil bio uključen u 13 golova u zadnjih 12 utakmica kada je igrao (u Premiershipu) govori sam za sebe. A da ne spominjemo da ima 11 asistencija u PL-u ove sezone, pet više od drugog Davida Silve, koji je ozlijeđen već neko vrijeme.

Dobar početak pa ozljeda Sancheza

Sve je dobro krenulo za momčad Arsenea Wengera , osim ozljede Koscielnog, kojeg je zamijenio Gabriel u 11. minuti. Alexis Sanchez je poslao odličnu loptu u prostor prema Ozilu u 30. minuti, koji smireno matira Ruddyja . Do kraja poluvremena za Norwich je izjednačio Grabban na asistenciju Bradyja. U nastavku utakmice bilo je prilika i s jedne i s druge strane, ali niti jedna momčad u 45 minuta (plus sučeva nadoknada) nije uspjela uputiti udarac u okvir gola. Završilo je 1-1, a Arsenal je propustio pomaknuti se na drugo mjesto iza Manchester Cityja.

U 60. minuti utakmice igru je morao napustiti Alexis Sanchez . Izgleda da je u pitanju ozljeda zadnje lože, a ne zna se još točno koliko Sancheza neće biti na terenu.

Rezultati 14. kola engleske Premier lige:

  • Tottenham  - Chelsea 0-0
  • West Ham - WBA 1-1
  • Liverpool - Swansea 1-0
  • Norwich - Arsenal 1-1

Detaljnu satistiku s utakmice Livepool - Swansea pogledajte na portalu Goal.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • 30.11.2015.

    Lovren odličan, prvi na tabeli bježi samo 6 bod., bit će interesantno do kraja sezone...

  • Mlunko_1 29.11.2015.

    najvaznije da arsenal moze parirat bayernu i da su doveli samo jednog igraca i to jos golmana :)

  • Torcaast 29.11.2015.

    Bravo Wenger,nastavi ozljedivat svoje igrace.

Komentiraj...
Vidi sve komentare