To je to što me zanima!

Liverpool se voli i u Zagrebu: Gledalo se rušenje Chelseaja

'Mi smo fenomen. Nevjerojatno je da jedan strani klub u Hrvatskoj prati toliko navijača. Liverpool se organizirano gleda u gotovo svim gradovima, a danas nas je na okupljanje došlo stotinjak', kazao je jedan od navijača
Vidi originalni članak

Nedjeljna šetnjica Maksimirom pretvorila se u neočekivanu avanturu. Buka koja je dopirala iz jednog naizgled običnog gradskog kafića privukla je pažnju znatiželjnih. Pa Dinamo je igrao u subotu, što se događa?

'...Walk on, walk on, with hope in your heart, and you’ll never walk alone, you’ll never walk alone...' , orila se dobro poznata navijačka pjesma Liverpoola niti pet kilometara od centra Zagreba u Bar Baru u Hondlovoj u koji sam upravo ulazio.

Taj lokal bio je poprište prvog nacionalnog okupljanja navijača Liverpoola u Hrvatskoj, a okupio je, po slobodnoj procjeni, stotinjak navijača. Redsi su došli pogledati pobjedu Liverpoola nad Chelseajem (2-0) koja je možda i naslov značila.

Bilo je navijača i iz Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije...

Pogledajte video:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Inače se okupljamo u Buzzu u Preradovićevoj, ali ovo je ipak nacionalno okupljanje pa nam je trebao veći prostor - objašnjava nam jedan navijač u ranim dvadesetima, a u osvrtanju prostorijom primijetili smo ljude raznih dobnih skupina.

Od dvadesetih do četrdesetih godina, svi su usred Zagreba zdušno navijali za engleski klub.

- Došli smo iz Slavonskog Broda gledati voljeni klub. Mi imamo okupljanja u svom gradu, a i iz drugih gradova se organiziraju i gledaju utakmice. Premierliga ili Liga prvaka, svejedno je. Uvijek gledamo voljeni klub - kazao nam je drugi navijač.

- Ma, mi smo fenomen! Nevjerojatno je da jedan strani klub u Hrvatskoj prati toliko navijača - dodao je i skoro nas zalio pivom uslijed erupcije oduševljenja nakon što je Salah golčinom potvrdio pobjedu kluba iz grada Beatlesa.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • Joker123 15.04.2019.

    Moze se simpatizirat strani klub, al navijat sa srcen samo za domaći neki koji ti od djetinjstva znaci

  • lirika akiril 15.04.2019.

    Jesu ljudi ljubomorni na ekipu koja uziva i navija za voljeni klub... to valjda ovi kaj im zene nedaju nigdje pa tu izbacuju frustracije

  • SandiBajric 15.04.2019.

    Ac Milan ima najbolju udrugu navijaca u Hrvatskoj... osijek i rijeka respect!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare