To je to što me zanima!

Liverpoolova 'petarda' u mreži nemoćne Aston Ville

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Furizoni sastav Rafe Beniteza pobijedio je 5-0 na svom Anfield Roadu i došao na samo bod minusa iza Manchester Uniteda. Gerrard je zabio triput
Vidi originalni članak

Lako je protiv Manchestera i Reala, problem su Stoke i Hull City, jedinstvena je ocjena nogometne javnosti nakon posljednjih pobjeda Liverpoola. A gdje je u toj priči Aston Villa? Odlična momčad, složit će se mnogi, ali nije ni 'Real' ni 'Stoke'. A ipak je pronašla svoje mjesto, negdje između 'Uniteda' i 'Hullova', tamo dolje na minus pet. Toliko su primili na Anfieldu, toliko su duboko potonuli u dvorištu vjerojatno najbolje nogometne družine svijeta u posljednjih nekoliko tjedana.
Liverpool je u seriji koja traje. Četiri utakmice, četiri pobjede, gol-razlika 15-1! Nije loše, nimalo loše za momčad koja je 'dobra u Europi, ali na Otoku im nešto fali'. I to se priča o njima. A oni gaze. I ptirom se ne obaziru na 'sitne detalje', na činjenicu jesu li s druge strane momci u dresu Sunderlanda, Real Madrida, Manchester Uniteda ili Aston Ville. U ožujku 2009. protivnik nije važan, pobjednik je redovito Liverpool.
Aston Villu je u 30. kolu 'načeo' Dirk Kuyt već u 8. minuti. Nastavio je Alberto Riera, na asistenciju - Pepea Reine. Ispucavanje golmana završilo je na protivničkom šesnaestercu, Riera je loptu primio i proslijedio u mrežu.
- Kapetane, mi smo svoje napravili, sada je red na tebi - kao da su suigrači rekli Stevenu Gerrardu nakon drugog gola. I kapetan je poslušao. Zabio je iz penala u 39., pa pogodio iz igre nakon pet minuta nastavka i sve završio u 65. iz novog penala. Aston Villa oduševljava jer igra s puno Engleza, i ovoga puta su osmorica bila u prvih 11, ali na Anfieldu su ostali samo jedna simpatična momčad koja se protivi zakonima globalizacije. I koja s pet komada u mrežu napušta obalu rijeke Mersey.
Dokad će trajati serija Liverpoola nitko ne može predvidjeti, ali nastave li ovako... Iako, raspored u travnju je 'opak'. Nakon reprezentativne stanke idu Fulhamu, pa im dolazi Chelsea u četvrtfinalu Lige prvaka. Slijedi Fulham doma i uzvrat s Chelseajem na Stamford Bridgeu. 'Prežive' li nekako sve to, do kraja mjeseca imat će još Arsenal doma i Hull vani. A nisu momčad koja lako igra s 'Hullovima'. Kao što nisu ni momčad koja dobije United 4-1 na Old Traffordu. Ovo drugo odnedavno jesu, ovo prvo tek moraju postati.

ROBINHO PROMAŠIO PENAL, RICHARDS IZVUKAO
Šest puta zaredom Manchester City je dobio doma prije Sunderlanda, niz traje i nakon Sunderlanda. Igrali su s igračem viška od 14. minute i crvenog kartona McCartneyja, Robinho je zapucao penal četiri minute kasnije. Ali zato je loptu u mrežu spremio branič Micah Richards, njegov potez iz 56. minute bio je dovoljan. Minimalnim rezultatom slavio je i Wigan. Golom Watsona iz 84. minute ispratili su Hull City.

PREMIERSHIP, 30. KOLO
Wigan - Hull City 1-0 (Watson 84)
Manchester City - Sunderland 1-0 (Richards 56)
Liverpool - Aston Villa 5-0 (Kuyt 8, Riera 33, Gerrard 39-11m, 50, 65-11m)

Idi na 24sata

Komentari 3

  • vedran_zgb 22.03.2009.

    mislim da je liverpool trenutno u najboljoj formi u europi i to taman kad im je najpotrebnije...bilo bi mi jako drago da osvoje naslov u engleskoj makar mi je manchester ispred svih uvijek

  • user_20742 22.03.2009.

    ajmo do kraja samo pobjede!!!!!! YNWA

  • josica 22.03.2009.

    najjaci su!!!!!!!!!!! liverpol 4ever

Komentiraj...
Vidi sve komentare