To je to što me zanima!

Livi: Ne znamo za strah, nismo popili pivo za pobjedu u Trnavi

Dominik Livaković (24) siguran je na golu Dinama, ali i Hrvatske. Otkad je preuzeo reprezentativnu jedinicu ostavlja odličan dojam, a smatra da će tako ostati i nakon utakmice u Bakuu
Vidi originalni članak

Hrvatska reprezentacija u ponedjeljak u 18 sati igra važnu kvalifikacijsku utakmicu protiv Azerbajdžana u Bakuu, a tamo odlazi na krilima dobre igre i velike pobjede protiv Slovačke u Trnavi (4-0). Dominik Livaković (24) imao je reprezentativni 'clean sheet', ali kako kaže, vremena za slavlje nije bilo.

Kako ste proveli večer poslije pobjede u Slovačkoj? Kada pak uspjeli zaspati?

- Uvijek je teško zaspati nakon ovakvih utakmica. Vrtite kadrove u glavi, razmišljate o svemu... Malo smo pričali o dojmovima i onda se povukli u svoje sobe. Pred nama je još jedna bitna utakmica da ovaj ciklus završimo kako treba.

Jeste li u ikakvim snovima očekivali da će Hrvatska na tako važnom gostovanju odigrati jednu od najboljih utakmica u posljednjih 10-ak godina?

- Ne mogu reći da sam iznenađen jer se od doprvaka svijeta i očekuju ovakve predstave. Možda je više javnost bila iznenađena jer su nas ispratili s određenom dozom sumnji na gostovanje u Slovačku. Odigrali smo jednu sjajnu utakmicu, u visokom ritmu od prve do zadnje minute i pokazali da smo moćni. Međutim, ovo neće puno vrijediti ako u Azerbajdžanu ne ponovimo slično.

Jeste li se tijekom utakmice pribojavali da Slovaci ne kazne naše brojne promašaje?

- Nisam. Odmah se vidjelo da smo izuzetno motivirani i da je pitanje trenutka kada će lopta u mrežu. Baš smo svi skupa imali osjećaj da smo dobri i da nam pobjeda ne može izmaknuti što se na kraju pokazalo točnim.

Kako su igrači proslavili tu pobjedu? Je li vam izbornik dopustio koju pivu ili čašu vina?

- Naravno da smo bili sretni, ali dovoljno smo profesionalni da znamo kako je za tri dana nova utakmica u kojoj je ulog tri boda. To nam nije dozvolilo pretjerano opuštanje.

Koliko je ovakva pobjeda podigla samopouzdanje u svlačionici prije Azerbajdžana?

- Dala nam je dodatnu dozu samopouzdanja, ali više mi je drago što je izbrisala neke upitnike koji su se pojavili u javnosti. Ali, tako je to kod nas. Jedna dobra utakmica te lansira u nebo, jedan loš rezultat te odmah spusti. Čim prije naviknemo živjeti s tim pritiskom, to će biti bolje za sve nas.

U Bakuu vas čeka bivši trener Nikola Jurčević? Kakva imate sjećanja na njega?

- Nismo dugo surađivali, ali jasno da je riječ o vrhunskom stručnjaku koji je dugo vremena bio član stožera reprezentacije te s Bilićem vodio klubove u jakim ligama. To su sjajne reference. Uostalom, ne bi bio izbornik neke zemlje da nema kvalitetu.

Hrvatska je jednom u povijesti igrala u Azerbajdžanu, tada ih je vodio Robert Prosinečki, i bilo je neriješeno? Plaši li se novog kiksa u Bakuu?

- Ne plašim se ničega. Mi smo Hrvatska, druga reprezentacija svijeta i ne pada mi napamet bojati se bilo koga. Respektiramo protivnika koji se sigurno želi dokazati, ali strah je nepoznat pojam u našim redovima. Idemo po nova tri boda pa da u Splitu riješimo pitanje prolaska na Euro u utakmici s Mađarskom.

Hrvatska se u prvoj utakmici jako namučila s Azerbajdžanom, je li vam i to dobra opomena prije ove utakmice?

- Mislim da je to dobro upozorenje, ali teško mi je pričati o nekakvoj opomeni, još manje o strahu. Idemo probati ponoviti utakmicu iz Trnave a tada sve ovisi ionako o nama samima - završio je Livaković.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • komentator__Luka 09.09.2019.

    napokon da imamo odličnog golmana a da je mlad pa da možemo biti mirni više godina, jer do sad po onoj hijerarhiji livi bi na red došao za 5 godina a tad bi već bio blizu 30 ko subašić nakon pletikose i igrao samo na 2 velika natjecanja i već bi morali opet tražiti nekog novog, ovako ako bude sve u redu nema brige 10 godina

  • ZMIJA1 09.09.2019.

    Mali je odličan

  • antonijooo 09.09.2019.

    Konačno na golu imamo dobrog golmana a ne neki jogurtov isprdak

Komentiraj...
Vidi sve komentare