To je to što me zanima!

Trepnite i on će vam zabiti gol: Mario srušio Ronalda i društvo

Njemačka je u drugoj utakmici skupine "B" pobijedila Portugal 1-0 golom Gomeza. Portugalci su zadnja tri gola na Eurima dobili glavom, sva tri od njemačkih igrača...
Vidi originalni članak

Statističari su izmjerili Mariju Gomezu osam dodira s loptom u prvom dijelu. U drugom nije imao puno više, ali dovoljan je bio jedan glavom u 72. minuti. Njemačka je u drugoj utakmici skupine B pobijedila Portugal 1-0. Posljednja tri gola koja su Portugalci primili na europskim prvenstvima bila su glavom, i to sva tri od njemačkih igrača. Klose i Ballack zabili su im u četvrtfinalu Eura 2008. godine.

- Jako sam sretan što mi je trener dao šansu. Imao sam dobar osjećaj od početka Eura. Ovim sam golom treneru vratio za ukazano povjerenje - rekao je junak utakmice Mario Gomez.

Portugal ne zna za pobjedu protiv Njemačke 12 godina. Posljednji su put slavili 2000. godine na Euru u Belgiji i Nizozemskoj. Njemačka od tada dominira u njihovim međusobnim susretima. Utakmica u Lavov Areni počela je sjajno. Prilike su "frcale" s obje strane, no mreže su mirovale. 

Ovim golom zahvalio sam treneru što mi je dao šansu, Mario Gomez

- Jaki smo i svjesni smo toga. Pobijedit ćemo - najavljivao je Cristiano Ronaldo.

No nije to bio Ronaldo iz Real Madrida. Potpuno su ga njemački igrači zatvorili i Ronaldo je bio neopasan. 

Lukas Podolski imao je najbolju njemačku šansu u prvom dijelu, a Pepe je imao najbolju šansu na utakmici. U prvom minuti sudačke nadoknade pucao je i pogodio prečku. Lopta se odbila točno na crtu i nije bilo gola. 

U drugom dijelu sve je bilo mirno do 72. minute i djelića sekunde u kojem je Mario Gomez ostao sam. Ne prašta to napadač Bayerna i zabija bez problema za veliko slavlje Njemačke. Varela, koji je ušao u nastavku, imao je najveću šansu u drugom dijelu. Bio je potpuno sam, mogao je pitati Neuera u koju stranu pucati, no njemački se golman sjajno postavio i obranio udarac i tri boda Njemačkoj.

- Najvažnije je da smo pobijedili. Bili smo pod pritiskom i to je bilo za očekivati jer smo čuli da je Nizozemska izgubila u prvoj utakmici od Danske. Znali smo da bi nam poraz mogao donijeti nevolje - rekao je njemački izbornik Joachim Löw nakon utakmice.

Njegov kolega s druge strane bio je potišten zbog poraza.

- Njemačka je dominirala u prvom poluvremenu, u drugom smo polako preuzeli kontrolu. Rezultat mi se ne čini pošten. Primili smo nesretan gol - rekao je izbornik Portugala Paulo Bento.

Euro 2012, skupina B:

Njemačka - Portugal 1-0 (Gomez 72)

A sve o Euru 2012., hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji i aktualnim vijestima iz Ukrajine i Poljske čitajte u našem SPECIJALU NA 24SATA. 

Idi na 24sata

Komentari 194

  • SmrdkoSmrdic 12.06.2012.

    Ma koji Ronaldo, koji Messi, pa kaj nije Madzukic najbolji na svijetu.. Uf, pardon - nije ! Najbolji je patuljak Modric !!

  • BekiraCatic 10.06.2012.

    A gehhhhh die Deutschen waren schwach, die Portugiesen hatten einfach kein Glück und wenn wir ehrlich sind, waren die Portugiesen in der zweiten Hälfte eindeutig die bessere Mannschaft,,,,,, da waren die Deutschen nicht mal in der Nähe des Tores... Hahaahhaah

  • Ajzea 10.06.2012.

    Ma daj ovaj nogomet je sranje vise jadno na koji nacin Njemci dobivaju fuj

Komentiraj...
Vidi sve komentare