Obavijesti

Sport

Komentari 194

Trepnite i on će vam zabiti gol: Mario srušio Ronalda i društvo

Trepnite i on će vam zabiti gol: Mario srušio Ronalda i društvo
15

Njemačka je u drugoj utakmici skupine "B" pobijedila Portugal 1-0 golom Gomeza. Portugalci su zadnja tri gola na Eurima dobili glavom, sva tri od njemačkih igrača...

VIDEO

Statističari su izmjerili Mariju Gomezu osam dodira s loptom u prvom dijelu. U drugom nije imao puno više, ali dovoljan je bio jedan glavom u 72. minuti. Njemačka je u drugoj utakmici skupine B pobijedila Portugal 1-0. Posljednja tri gola koja su Portugalci primili na europskim prvenstvima bila su glavom, i to sva tri od njemačkih igrača. Klose i Ballack zabili su im u četvrtfinalu Eura 2008. godine.

- Jako sam sretan što mi je trener dao šansu. Imao sam dobar osjećaj od početka Eura. Ovim sam golom treneru vratio za ukazano povjerenje - rekao je junak utakmice Mario Gomez.

Portugal ne zna za pobjedu protiv Njemačke 12 godina. Posljednji su put slavili 2000. godine na Euru u Belgiji i Nizozemskoj. Njemačka od tada dominira u njihovim međusobnim susretima. Utakmica u Lavov Areni počela je sjajno. Prilike su "frcale" s obje strane, no mreže su mirovale. 

Ovim golom zahvalio sam treneru što mi je dao šansu, Mario Gomez

- Jaki smo i svjesni smo toga. Pobijedit ćemo - najavljivao je Cristiano Ronaldo.

No nije to bio Ronaldo iz Real Madrida. Potpuno su ga njemački igrači zatvorili i Ronaldo je bio neopasan. 

Lukas Podolski imao je najbolju njemačku šansu u prvom dijelu, a Pepe je imao najbolju šansu na utakmici. U prvom minuti sudačke nadoknade pucao je i pogodio prečku. Lopta se odbila točno na crtu i nije bilo gola. 

U drugom dijelu sve je bilo mirno do 72. minute i djelića sekunde u kojem je Mario Gomez ostao sam. Ne prašta to napadač Bayerna i zabija bez problema za veliko slavlje Njemačke. Varela, koji je ušao u nastavku, imao je najveću šansu u drugom dijelu. Bio je potpuno sam, mogao je pitati Neuera u koju stranu pucati, no njemački se golman sjajno postavio i obranio udarac i tri boda Njemačkoj.

- Najvažnije je da smo pobijedili. Bili smo pod pritiskom i to je bilo za očekivati jer smo čuli da je Nizozemska izgubila u prvoj utakmici od Danske. Znali smo da bi nam poraz mogao donijeti nevolje - rekao je njemački izbornik Joachim Löw nakon utakmice.

Njegov kolega s druge strane bio je potišten zbog poraza.

- Njemačka je dominirala u prvom poluvremenu, u drugom smo polako preuzeli kontrolu. Rezultat mi se ne čini pošten. Primili smo nesretan gol - rekao je izbornik Portugala Paulo Bento.

Euro 2012, skupina B:

Njemačka - Portugal 1-0 (Gomez 72)

A sve o Euru 2012., hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji i aktualnim vijestima iz Ukrajine i Poljske čitajte u našem SPECIJALU NA 24SATA. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 194
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija
Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije
ŽUTI SE OTVORIO

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije

Ja sam dobar s Davorom, nemam nikakav problem s njim. Nismo se družili nešto previše ni kad smo bili igrači, ne družimo se ni sada, rekao je Prosinečki